Πανηγύρια από τον Παπαστεργιανό και
τον Αραμπατζή για το 2-0 επί της ΑΕΚ
Επιτέλους νίκη για τον Ηρακλή, με γκολ των Ντάνι (41΄) και Παπαστεριανού (58΄) επί της ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο σε ένα πολύ καλύτερο δεύτερο ημίρονο απ΄ ό,τι το μέτριο πρώτο μέρος, με λίγες φάσεις... Ο.τι καλό δημιουργούσαν οι φιλοξενούμενοι προερχόταν είτε από «στημένες» φάσεις είτε από ατομικές ενέργειες του Σκόκο, που όμως ήταν μόνος του. Ο Λεονάρντο μάλλον ήταν σε άλλο γήπεδο και ο Λυμπερόπουλος εντελώς μόνος του μπροστά, προσπαθώντας να κερδίσει όσες μάχες μπορούσε. Από την άλλη ο Ηρακλής ξεκίνησε τον αγώνα περιμένοντας την ΑΕΚ και επιχειρώντας
να βγει με αντεπιθέσεις να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Αραμπατζή. Οι προσπάθειες του Γηραιού γίνονταν κυρίως από αριστερά, όπου ο Λίμα και ο Γκαρσία (αλλά και όποιος άλλος πέρναγε από εκεί…) ταλαιπωρούσαν τον Γιάχιτς, που απλά κοίταζε.

Τα γκολ
41 Ντάνι 1-0
58 Παπαστεργιανός 2-0


Οι συνθέσεις
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (78΄ Καρλίνιος), Στσοτ, Πίτου Γκαρσία (86΄ Σίσιτς), Σολτάνι (65΄ Ηλιάδης), Γιάκομπ
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιόπ (46΄ Μπλάνκο), Γκέντσογλου (70΄ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (59΄ Τζιμπούρ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Τουμπάκαρης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: «Καυτανζόγλειο»

Τι δήλωσαν
Στην αποφασιστικότητα στο παθός αλλά και στην διάθεση των παικτών του Ηρακλή στάθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, στοιχεία που όπως σημείωσε έκριναν και την έκβαση του αγώνα. «Η νίκη ήταν σημαντική όχι μόνο γιατί δεν είχαμε κερδίσει στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά επειδή παίζαμε με έναν δύσκολο αντίπαλο αλλά και επειδή τα άλλα αποτελέσματα ήρθαν έτσι ώστε κάποιες ομάδες πήγαν να ξεφύγουν στην βαθμολογία. Για αυτό το λόγο ήμασταν και πιο αγχωμένοι σήμερα. Είχαμε όμως δουλέψει αρκετά καλά μέσα στην εβδομάδα, καταφέραμε να περιορίσουμε το κάθετο παιχνίδι της ΑΕΚ και αναγκάσαμε τους παίκτες της να παίξουν από τα άκρα. Ήρθαν τα δύο γκολ, προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε το προβάδισμα και τελικά πήραμε τη νίκη. Ήμασταν αρκετά καλοί τακτικά και μας «βγήκαν» ορισμένα πράγματα, τα οποία άλλες φορές βγαίνουν και άλλες όχι. Δίκαια κερδίσαμε. Δεν θεωρώ ότι είμαστε ακόμη έτοιμοι ώστε να χαρακτηριζόμαστε φαβορί σε κάποια αναμέτρηση. Το πάθος, η αποφασιστικότητα και η διάθεση των ποδοσφαιριστών μου έκαναν την διαφορά. Με τέτοιες νίκες θα αλλάξουμε επίπεδο, αρκεί να μη μας αποπροσανατολίσουν τα αποτελέσματα. Με σταθερά βήματα προχωράμε. Μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους βαθμούς, αλλά αυτούς έχουμε», δήλωσε ο Ουζουνίδης κι έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του.