ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Έναν 19χρονο διαρρήκτη, με... αδυναμία στα χρυσαφικά, συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, βράδυ της περασμένης Τρίτης, στα Διαβατά. Επίσης, αναζητούνται άλλοι τρείς συνεργοί του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα των διαρρηκτών, στην κυριολεξία ρήμαξε ένα σωρό σπίτια στις Σέρρες και τα χωριά της περιοχής!

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, οι τέσσερις διαρρήκτες, από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα διέπρατταν κλοπές από οχήματα και από σπίτια. Έκλεβαν κυρίως κοσμήματα, χρήματα, και μικροαντικείμενα. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν όχημα το οποίο έφερε κλεμμένες πινακίδες, το οποίο κατασχέθηκε.
Τη μέρα που συνελήφθη ο 19χρονος, είχαν προλάβει να διαρρήξουν στις Σέρρες και στο Σκούταρι Σερρών πέντε σπίτια και δύο ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, βρήκαν πεταμένη κάλτσα (την είχαν πετάξει οι συνεργοί του 19χρονου) και μέσα σ΄ αυτήν μέρος των χρυσαφικών που είχαν αρπάξει από τις διαρρήξεις. Τα περισσότερα από τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 19χρονου ημεδαπού και των συνεργών του, κατηγορούμενων για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση». Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο ανωτέρω δράστης μαζί με τους τρεις συνεργούς του, οι οποίοι πλέον είναι γνωστοί πλην όμως διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται, κατά το χρονικό διάστημα από 09-09-2010 έως 03-12-2010 διέπραξαν 49 συνολικά κλοπές – διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές των Νομών Σερρών και Δράμας (44 στις Σέρρες και 5 στη Δράμα) και 7 αφαιρέσεις πινακίδων (6 στις Σέρρες και 1 στη Δράμα), τις οποίες τοποθετούσαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους. Η συνολική λεία από τις κλοπές που διέπραξαν οι ανωτέρω δράστες ανέρχεται σε 52.500€ περίπου και χρυσαφικά –μικροαντικείμενα αξίας 270.000€ περίπου, κατά δήλωση των παθόντων.