Ο υπεραιωνόβιος καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς θα είναι ο ομιλητής στον επίσημο γιορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο ΑΠΘ. Μάλιστα, τον ομότιμο καθηγητή που διανύει το 106ο έτος της ηλικίας του επισκέφθηκαν, προχθές, Δευτέρα, ο πρύτανης του ΑΠΘ ... κ. Γιάννης Μυλόπουλος, η αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων και προσωπικού κ. Δέσπω Λιάλιου και ο ομότιμος καθηγητής κ. Χρίστος Τσολάκης. 
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε από τους καθηγητές πρόταση στον κ. Κριαρά ο οποίος και αποδέχτηκε να είναι ο ομιλητής στην εκδήλωση. 
«Η παιδεία είναι θύμα της οικονομικής κρίσης, ενώ θα έπρεπε να είναι ο δρόμος για την έξοδο απ' αυτήν Υπάρχει τάση συρρίκνωσης του μεγάλου στόχου της μόρφωσης υπέρ εκείνου της επαγγελματικής κατάρτισης. Δεν χρειαζόμαστε μια ακόμη μεταρρύθμιση, αλλά μια μεγάλη μορφωτική επανάσταση στη χώρα και στο πλαίσιο αυτό άνθρωποι εμβληματικοί - άνθρωποι σύμβολα όπως ο κ. Κριαράς μπορούν να μας εμπνεύσουν για να συνεχίζουμε τον αγώνα μας», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν την ακαδημαϊκή κοινότητα στην πρόταση προς τον υπεραιωνόβιο καθηγητή.