Για σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα με τίτλο "Διαρθρωτική Προσαρμογή εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης".

* Περιοδεία στα Ιωάννινα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

* Επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο "Constructa-The First Black Sea Partnership Forum on Eco-compatible Construction Materials", που θα εστιάζει στα δομικά υλικά, διοργανώνει σήμερα στα γραφεία του (Τσιμισκή 26, Θεσσαλονίκη) το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ, στο πλαίσιο του προγράμματος Black Sea Trade and Investment Promotion Programme του ΟΗΕ.

* Στις 11 π.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα δεχθεί τον πρέσβη του Καζακστάν, Sergey Nurtayev. Στις 11:30 π.μ,. θα δεχθεί τον πρέσβη της Ινδίας, Tsewang Τopden.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, χαιρετισμός του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε εκδήλωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, στην οποία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα: «Χτίζοντας το μέλλον» για τα βιώσιμα κτίρια και την πράσινη ανάπτυξη. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη. Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από το ΥΠΕΚΑ με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα κάνει δεκτό τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

* Στη 1 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΛΑΟΣ (Καλλιρρόης 52) ομιλία του προέδρου του κόμματος, Γιώργου Καρατζαφέρη, με θέμα: «Η Πολιτική Ανάλυση των επικείμενων εκλογών». Η ομιλία, διάρκειας περίπου 30 λεπτών θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ και θα δοθεί σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε εφαρμογή της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ , για τη μετάδοση μίας ομιλίας πολιτικού αρχηγού κόμματος ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

* Στη 1 μ.μ. η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα συαντηθεί στο υπουργείο με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β΄.

* Στις 6 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα, ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σε ανοιχτή συγκέντρωση.

* Στις 6 μ.μ. στην κεντρική αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28), ανακοίνωση του ακαδημαϊκού, Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, με θέμα: «Μεσολάβηση του Χίτλερ για εκεχειρία μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: Νέα στοιχεία από τα Γενικά Βρετανικά Αρχεία».

* Στις 6:30 μ.μ. περιοδεία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο Κερατσίνι, στον εμπορικό δρόμο της οδού Τσαλδάρη στην Αμφιάλη (Τσαλδάρη και Λ. Σαλαμίνας). Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ζαρντέν) ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση.

* Στις 7 μ.μ. στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των συνδυασμών που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας "Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και Καλλικράτη" και για το δήμο Θεσσαλονίκης, "Θεσσαλονίκη της Ανατροπής κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και Καλλικράτη". Θα μιλήσουν οι επικεφαλής των συνδυασμών Γιάννης Κούτρας και Ζήσης Κλεισιάρης και θα χαιρετίσουν υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι.