"Εμείς προχωράμε και δε σταματάμε" δήλωσε, πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κι έβαλε τέλος, προς το παρόν, στην εκλογολογία. Ο κ. Παπανδρέου ανέκρουσε πρύμναν, παρά το ότι, σε επίπεδο περιφερειών, το ΠΑΣΟΚ είδε μεγαλύτερο -από αυτό που περίμενε- τμήμα του χάρτη να γίνετα γαλάζιο και αποφάσισε να συνεχίζει την προσπάθεια.
Όπως δήλωσε, "καταφέραμε να αναστρέψουμε αυτό που έλεγαν πολλοί, ότι η χώρα δεν έχει μέλλον". Όπως είπε, "ξέρουμε ότι η αλλαγή δεν είναι εύκολη διαδικασία, αλλά γι αυτήν την αλλαγή ο ελληνικός λαός μας έφερε στην εξουσία ένα χρόνο πριν". Όσο για το μήνυμα των σημερινών εκλογών, ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε πως ο λαός "σήμερα επιβεβαίωσε ξανά ότι αυτήν την αλλαγή θέλει και σήμερα, ότι αυτήν την αλλαγή ζητά".
Για την κυβέρνηση είπε ότι "από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Μένουμε προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο", ο οποίος, για τον πρωθυπουργό είναι "μια οικονομία βιώσιμη που θα μας επιτρέπει να ορίζουμε εμείς οι ίδιοι τις τύχες μας, μακριά από επιτηρήσεις και οικονομικές εξαρτήσεις".
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, "η χώρα χρειαζόταν αλλαγή κατεύθυνσης" αφού "το προηγούμενο μοντέλο κατέρρευσε" και μαζί του "χρεοκόπησε μια ολόκληρη νοοτροπία που λίγο έλειψε να παρασύρει και τη χώρα μας και τον καθένα σε μια χρεωκοπία"(!).
Για άλλη μία φορά ο κ. Παπανδρέου είπε πως "μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες υποχρεώσεις", μίλησε για "δίχτυ ασφαλείας για τα χαμηλά οικονομικά στρώματα", έκανε λόγο για "μεγάλες τομές" στο κράτος έτσι ώστε "να υπηρετεί τον πολίτη, να μη στέκεται εμπόδιο", με "διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία".
Προειδοποίησε ότι "εύκολος δρόμος δεν υπάρχει", ούτε "μαγικές συνταγές". Κι έθεσε το εξής χρονοδιάγραμμα(όπως και παλαιότερα): "Το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης και το 2012 η χρονιά που θα αρχίσει η ανάπτυξη και το 2013 η χρονιά που θα χουμε απαλλαγεί από το μνημόνιο".
Ο κ. Παπανδρέου μπορεί, τελικά, να μην πάει σε εκλογές, όμως, όπως φαίνεται, θα ζητήσει βοήθεια κι άλλων πολιτικών δυνάμεων, αφού είπε πως "σ' αυτήν την προσπάθεια χρειάζονται όλες οι δυνάμεις του τόπου".
Όσον αφορά την αποχή από τις εκλογές, είπε πως "πρέπει όλους μας να μας προβληματίσει". Με τη σειρά του, δείχνοντας πως δεν πήρε το μήνυμα της αποχής, έδωσε το δικό του μήνυμα στους απέχοντες: "Να αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα που ακόμη και τώρα μας πληγώνουν. Χρέος μας να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζονται όλοι. Δεν περισσεύει κανείς", είπε και ζήτησε "ενότητα".