Παρά το χτεσινό ξενύχτι, τα επιτελεία των δυο υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα και Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και οι ίδιοι οι υποψήφιοι, έπιασαν από νωρίς το πρωί δουλειά... για να αποτιμήσουν το χτεσινό αποτέλεσμα και να βάλουν τα δυνατά τους στην τελική ευθεία. Το κάθε στρατόπεδο «διαβάζει» με τον δικό του τρόπο τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου κι έτσι «Γκιουλεκικοί» και «Μπουταρικοί» δηλώνουν εξίσου ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι.

Χαμόγελα σε Παύλου Μελά και Τσιμισκή

Στο εκλογικό κέντρο του Κώστα Γκιουλέκα τα χαμόγελα δεν έλειπαν. Την αρχική ψυχρολουσία από τα αποτελέσματα του exit poll της Interview, διαδέχτηκε η χαρά. Σήμερα, ο υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας του Κώστα Γκιουλέκα, Δημήτρης Καραμπέτσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διαφορά των 4,3 μονάδων και τόνισε ότι αυτή μπορεί να διατηρηθεί και να αυξηθεί. Στόχος του επιτελείου, πλέον, είναι να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά και να προσεγγίσει ανθρώπους που απείχαν από τη διαδικασία των εκλογών.
Εναλλαγή συναισθημάτων υπήρξε και στο εκλογικό Κέντρο της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη». Η αρχική ικανοποίηση από τα exit poll μετατράπηκε σε  μικρή ανησυχία, όταν, για κάποιες ώρες, η διαφορά παγιώθηκε στις 6 μονάδες, ωστόσο, το χαμόγελο επανήλθε με τα τελικά αποτελέσματα. Σήμερα, ο διευθυντής του εκλογικού αγώνα του Γιάννη Μπουτάρη, Νάσος Γεωργιάδης, εκτίμησε ότι η διαφορά των 4,3 μονάδων είναι αναστρέψιμη και ότι η νίκη την δεύτερη Κυριακή αποτελεί στόχο εφικτό. Άλλωστε εξ’ αρχής οι συνεργάτες του κ. Μπουτάρη είχαν ξεκαθαρίσει ότι γι’ αυτούς, μια διαφορά έως 4 μονάδες, θα μπορούσε να ανατραπεί στον δεύτερο γύρο.Και για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα, θα είναι εβδομάδα σκληρής δουλειάς και αγώνα.