Την πρώτη του συνάντηση μετά το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των εκλογών είχε σήμερα, με μέλη της ομάδας του, ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», Κώστας Γκιουλέκας. Υποψήφιοι με τον συνδυασμό συγκεντρώθηκαν σε παραλιακό καφέ της πόλης για να κάνουν τον απολογισμό της προεκλογικής εκστρατείας και του αποτελέσματος των εκλογών, αλλά και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Το παρών έδωσαν νυν δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και το λεγόμενο «νέο αίμα». Τα συναισθήματα, όπως ήταν λογικό, ήταν ανάμεικτα, καθώς η πίκρα της ήττας για τους περισσότερους είναι ακόμα έντονη. Στο παρασκήνιο, δεν έλειψαν και οι γκρίνιες για την «αναλγησία» των νεότερων υποψηφίων «που περίμεναν να κερδίσουν τις εκλογές με ουζάκια και sms», αλλά και για την στάση μελών της ομάδας Παπαγεωργόπουλου «που έβαλαν το προσωπικό καπρίτσιο πάνω από το καλό της παράταξης».
Ο ίδιος ο Κώστας Γκιουλέκας, απευθυνόμενος στα μέλη της «Ομάδας Δημιουργίας», τόνισε ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι δεν είναι ευκαιριακή, αλλά συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Ζήτησε από τους υποψηφίους συμβούλους, εκλεγμένους και μη, να συνεχίζουν να καταθέτουν τις σκέψεις και τις προτάσεις του, ενώ σημείωσε ότι συναντήσεις τέτοιου είδους θα πραγματοποιούνται στο εξής συχνά.
Στον απολογισμό του για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Γκουλέκας απέφυγε να καταλογίσει ευθύνες και να αναφερθεί σε πρόσωπα, λέγοντας ότι υπεύθυνος για την στρατηγική της παράταξης ήταν ο ίδιος.
Σε ότι αφορά την αίτηση επανακαταμέτρησης, όπως είπε ο επικεφαλής της Ομάδας Δημιουργίας, αυτή έχει ήδη κατατεθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα της διαδικασίας.