Η αναγνώστης του site Κ.Π. καταθέτει τις σκέψεις της ενόψει της αυριανής αναμέτρησης: «Ήμουν μια από τους ψηφοφόρους που το 2006 πίστεψαν στην εναλλακτική πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη και συνέβαλλαν με την ψήφο τους στην «συγκομιδή» του σημαντικότατου 16%, απέναντι στην επίσημη υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και στο καθεστώς που λέγεται Παπαγεωργόπουλος. Τότε, θεώρησα ότι επρόκειτο για τη μόνη σοβαρή λύση στο αδιέξοδο της πόλης και θύμωνα με όσους «ναφθαλινάτους» επέμεναν να στηρίζουν τις αυστηρές κομματικές γραμμές και τις προτάσεις «αλά παλαιά». Ίσως γιατί από το σπίτι μου δεν έχω πάρει μια από αυτές τις γραμμές και είμαι ελεύθερη να δίνω τη στήριξή μου σε ανθρώπους που με εμπνέουν. Ένας από αυτούς ήταν και ο Γιάννης Μπουτάρης. Ένας γήινος άνθρωπος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι αυτό το τελευταίο κάποιες φορές δεν είναι προσόν. Τέσσερα χρόνια μετά και ενώ είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την πορεία του,  απλά αναθεωρώ. Κι αναρωτιέμαι εάν είμαι εγώ αυτή που δεν είδε κάτι από την αρχή ή εάν είναι αυτός που δεν το έδειξε. Να, λοιπόν, γιατί αύριο δεν θα ψηφίσω Γιάννη Μπουτάρη:

1) Δεν θέλω έναν δήμαρχο που θα βαράει προσοχή σε έναν φασίστα μητροπολίτη, αλλά ούτε κάποιον που θα χρησιμοποιήσει το πάτημα που αυτός του έδωσε για να πουλήσει εναλλακτικότητα. Δεν το έχει ανάγκη.

2) Δεν θέλω έναν δήμαρχο που όταν ήταν στην αντιπολίτευση πατούσε το πόδι του στο δημοτικό συμβούλιο μια φορά το τρίμηνο, με τη δικαιολογία ότι λειτουργεί με το σύστημα του Παπαγεωργόπουλου. Γι’ αυτό σ’ έστειλα εκεί, για να πολεμήσεις αυτό το σύστημα.

3) Δεν θέλω έναν δήμαρχο που να μην έχει ιδέα για σημαντικά ζητήματα της πόλης και να βασίζεται πάντα στην καλή δουλειά που κάνουν οι συνεργάτες του.

4) Δεν θέλω έναν αλαζόνα δήμαρχο που όταν έρχεται η ώρα να συσπειρώσει δυνατές φωνές, προτιμά τον μοναχικό δρόμο.

5) Δεν θέλω έναν δήμαρχο που θα βασίζει όλη του την παρουσία στο «λάβαρο» της Μακεδονίας, αλλά ούτε και κάποιον που προτείνει με αφέλεια την ονομασία οδού σε «Κεμάλ Ατατούρκ».

6) Δεν θέλω έναν δήμαρχο που για να γλιτώσει την καμπάνα από τα δικαστήρια, αναγκάζεται να πει φράσεις όπως «Τιμώ τον Παπαγεωργόπουλο» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Στείλ’ τον στο διάολο, μη τον τιμάς.

7) Δεν θέλω έναν δήμαρχο που ενώ μπορεί να δώσει μάθημα του τι δυναμική μπορεί να έχει μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, κουκουλώνεται με το πάπλωμα του ΠΑΣΟΚ και έχει υπερασπιστές άλλοτε αρχιλαμόγια.

Και πάνω απ’ όλα:

8) Δεν θέλω έναν δήμαρχο που με κάνει να νιώθω ότι είναι επικίνδυνος. Γιατί η αφέλεια και η βλακεία είναι επικίνδυνες. Θέλω κάποιον που θα καταλαβαίνει ότι το να λέει ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή είναι «τρεις και ο κούκος» είναι χαζό. Μπορεί και να είναι ακόμη λιγότεροι, αλλά το να το λέει ένας υποψήφιος δήμαρχος, είναι χαζό. Όπως εξίσου χαζό είναι να μιλάς για ζώνη πορνό στην TV100. Κι όχι από θέμα πουριτανισμού, αλλά γιατί δείχνεις πραγματικά ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Κι αυτό είναι αν μη τι άλλο ανησυχητικό.
Θα μπορούσα να πω πολλούς ανάλογους λόγους, αλλά δεν θέλω να κουράσω. Ο σκοπός που έγραψα αυτό το κείμενο, δεν είναι για να επηρεάσω κάποιον που τυχόν θα το διαβάσει. Αλλά επειδή είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται όλα αυτά, απλά δεν τα εκφράζουν».

Κ.Π.