Για σήμερα Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο.

* Περιοδεία στην Αρκαδία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

* Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

* Στην Ουάσινγκτον βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ βουλευτής (Β΄ Αθηνών), Πέτρος Ευθυμίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην αποστολή παρατηρητών της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, στις εκλογές των ΗΠΑ αύριο Τρίτη, 2 Νοεμβρίου. Στην αποστολή συμμετέχει επίσης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (Β' Αθηνών), Παναγιώτης Καμμένος.

* Επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία μετά από πρόσκληση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας, αντιστράτηγου Mashal m al-Zaben, πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 4 Νοεμβρίου ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.

* Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 3/11.

* Από σήμερα έως τις 3 Νοεμβρίου στη Λάρισα, η «ΚΒ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας», με θέμα: «Μορφές και εκφράσεις του σύγχρονου αποκρυφισμού». Στη συνδιάσκεψη συμμετέχουν εντεταλμένοι ορθοδόξων αυτοκεφάλων Εκκλησιών και Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

* Από σήμερα η συμπλήρωση των αιτήσεων για φοίτηση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο www.eap.gr μετά από κλήρωση.

* Αναλαμβάνουν υπηρεσία από σήμερα 1η Νοεμβρίου έως τις 3 του μηνός οι 220 εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2010-2011 των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ09 και ΠΕ10 με πλήρες ωράριο και 44 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 με μειωμένο ωράριο για τα σχολεία Γενικής Παιδείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr

* Αναλαμβάνουν από σήμερα έως τις 3 Νοεμβρίου καθήκοντα οι 157 εκπαιδευτικοί αγγιλικής γλώσσας που προσελήφθησαν ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, στο πλαίσιο των Πράξεων "Ενίσχυση Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση" στους Αξονες Προτεραιότητας 1,2 και 3 του Ε.Π. "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" του ΕΣΠΑ 2007-2013. Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

* Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας στις νέες ταξινομήσεις των αυτοκινήτων.

* Στις 11:15 π.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επίσκεψη του υπουργού Αμυνας της Βουλγαρίας, Anyou Angelov και συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνο Μπεγλίτη.

* Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΒΕΘ - Αριστοτέλους 27 - και του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων Ν. Θεσσαλονίκης, για την παρουσίαση έρευνας του κλάδου των υδραυλικών που εκπόνησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συναυλίας που θα δώσει η BALKAN BAROQUE BAND στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα Γιοζέφ Νεχαμά του Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφόρος Στρατού 2Α, δεύτερος όροφος)

* Στις 12 το μεσημέρι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το νέο διδακτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου Πολίχνης (Ακροπόλεως 30 με Χορτιάτη).

* Στη 1 μ.μ. στο αμφθιέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εκδήλωση με θέμα: «Πανεπιστήμιο και Πόλη» με τους υποψηφίους δημάρχους για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της πρυτανείας του ΑΠΘ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, καθηγητής Γεράσιμος Βώκος.

* Στις 3:30 μ.μ. έως τις 5:30 μ.μ. και στις 2 π.μ. έως τις 8 π.μ. η ισχύς του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ  για τη χειμερινή περίοδο.

* Στις 4 μ.μ., τις προγραμματικές θέσεις της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» για την Κοινωνική Πολιτική θα παρουσιάσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε Συνέντευξη Τύπου, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, Τσιμισκή 18 και Κομνηνών.

* Στις 5 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα) στη Θεσσαλονίκη ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο: "Νοσοκομείο Κρατουμένων Θεσσαλονίκης: Ενα νοσοκομείο 'φάντασμα' που στοιχειώνει την πόλη" διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με κεντρικούς εισηγητές τον Μαρίνο Σκανδάμη, ειδικό γραμματέα Σωφρονιστικής Πολιτικής υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Βλάση Γωγούση, γιατρό-ειδικό παθολόγο.

* Στις 7:30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.