Για σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Παγκόσμια Ημέρα Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη η σημερινή.

* Συνάντηση με τον επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Βασικό θέμα συζήτησης αναμένεται να αποτελέσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το "μοντέλο" διάρθρωσης της αγοράς που θα επιλέξει η κυβέρνηση μεταξύ των εναλλακτικών λύσεων που δίνει η σχετική Κοινοτική Οδηγία.

* Στη Λαμία μεταβαίνει σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο πλαίσιο των περιοδειών του, ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Αθανάσιο Χειμάρα.

* Στις 10 π.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου ημερίδα με θέμα: «Ζήσε για να το πεις: Δημοσιογράφοι σε Κίνδυνο», διοργανώνει το Safety Institute INSI-International News.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη, με θέμα την εκλογική αναμέτρηση με της Κυριακής, 14 Νοεμβρίου.

* Στις 12 το μεσημέρι στο καφέ μπαρ «Κισμέτ» (Κατούνη 11, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη) συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της πρεμιέρας του έργου «Ιστορίες Τρόμου και Μυστηρίου από την Ιαπωνία», των Ριονοσούκε Ακουταγκάβα και Λευκάδιου Χερν, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Σοφούλη από αύριο Πέμπτη 11 μέχρι την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010.

* Στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διάλεξη του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), και επίτιμου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), Λουκά Παπαδήμου, με θέμα: «Δημοσιονομική εξυγίανση και χρηματοοικονομική σταθερότητα», διοργανώνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών ΕΕΤ .