Σε πολλά τοπικά θρίλερ που ίσως κρατήσουν ως τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να εξελιχθεί η βραδιά των εκλογικών αποτελεσμάτων -αν, φυσικά, επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις των εταιριών της Αθήνας, οι οποίες, σημειωτέον, έληξαν το βράδυ της Παρασκευής και δίνουν αποτελέσματα με επαγωγή των ψήφων, καθώς η μέθοδος είναι εντελώς διαφορετική από τα exit polls, που, υποτίθεται, ότι δίνουν πιο σαφή αποτελέσματα.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει ο μόνος που φαίνεται ότι εξασφαλίζει με άνεση την εκλογή του είναι ο Γ. Σγουρός στην περιφέρεια Αττικής αφού φέρεται να προηγήται με διαφορά ασφαλείας από τον Β. Κικίλια.
Η εταιρία GPO που έκανε έρευνα για λογαριασμό του Μέγκα του δίνει διαφορά σχεδόν 6 μονάδων με πρόβλεψη 53,7% για τον κ. Σγουρό και 46,3% για τον κ. Κικίλια.
'Ομως στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αθηναίων και Πειραιά οι μονομάχοι εμφανίζουν εικόνα μάχης ψήφο με ψήφο.
Ένα άλλο σημείο που δεν έχουν μετρήσει οι δημοσκοπήσεις αυτές, είναι η αποχή, η οποία είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη Κυριακή.
Τρίτο σημείο, η ψήφος διαμαρτυρίας. Διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση, άρα νικητής Γκιουλέκας ή ψήφος διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση Παπαγερωργόπουλου, άρα νικητής ο Μπουτάρης; Κακά τα ψέμματα, οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να "δουν" κάτι τέτοιο, αλλά μόνον τα exit polls.
Στον Πειραιά συμβαίνει επίσης κάτι ανάλογο αφού ο Γ. Μίχας "πληρώνει" τη δημαρχία Φασούλα και απειλείται με ήττα από το Β. Μιχαλολιάκο.
Για αυτό το λόγο και στις δύο παραπάνω δήμους δεν δόθηκε πρόβλεψη για τον τελικό νικητή αφού εκτιμάται ότι ο δήμαρχος θα εκλεγεί με λίγες ψήφους διαφορά.
Στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ο Π. Ψωμιάδης φαίνεται ότι κερδίζει κάπως άνετα τη μάχη.
'Οσο για την περιφέρεια Πελοποννήσου και εκεί η μάχη Τατούλη-Δράκου είναι σώμα με σώμα. Στο τελικό αποτέλεσμα ίσως βαρύνει η γενέτειρα του Α. Σαμαρά Μεσσηνία, όπου καταγράφονται πολύ μικρότερα ποσοστά αποχής από τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας.