Φωτο: Γιάννης Βίκιας
Την ιστορία της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, την επίθεση από τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά και την κόντρα με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί υπέρ του ο Γιάννης Μπουτάρης, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε νωρίτερα, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, το οποίο φιλοξενεί το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας κας Τσεμπερα, σύμφωνα με το οποίο, το ποσό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δ.Θ. αγγίζει τα 52 εκ. ευρώ. Τονίζεται δε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται διοικητικοί υπάλληλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο γγ του δήμου, τέσσερις αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος. «Δεν μας ενδιαφέρει μόνο αυτοί οι άνθρωποι να πάνε φυλακή. Θα επιδιώξουμε με κάθε μέσο να επιστραφούν τα χρήματα στα ταμεία του Δήμου, ακόμη και με κατασχέσεις περιουσιών όσων εμπλέκονται» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Γκιουλέκα να απαντήσει με ποιόν τρόπο θα χειριστεί το ζήτημα. «Ο Γκιουλέκας είναι όμηρος αυτής της κατάστασης. Είναι κλώνος του Παπαγεωργόπουλου και βρίσκεται σε μια κομματική αποστολή. Τον καλούμε να μας απαντήσει τι θα κάνει. Παραμένει βουλευτής για να «την κάνει» αργότερα ή θα μείνει για να συγκαλύψει την ιστορία;». Απευθυνόμενος στους δημότες της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε «Θα ευλογήσει αυτή την ιστορία ο κόσμος ή θα την καταψηφίσει;»
Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» σχολίασε και την ανακοίνωση- στήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη προς το πρόσωπο του Κώστα Γκιουλέκα, απειλώντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. «Ο κ. Καρατζαφέρης ή κακώς πληροφορημένος είναι ή αναίσχυντος συκοφάντης. Τον καλώ επισήμως να ανακαλέσει αυτά που είπε, αλλιώς θα χρησιμοποιήσω όλα τα νόμιμα μέσα» είπε. Ξεκαθάρισε δε ότι την εθνική του συνείδηση και τον πατριωτισμό  του δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. «Αυτοί είναι οι γλύφτες, όχι εγώ» ανέφερε.
Σε ότι αφορά τις δηλώσεις- στήριξης των κυρίων Καρατζαφέρη και Ζουρνά προς τον Κώστα Γκιουλέκα, ο κ. Μπουτάρης τις απέδωσε στο γεγονός ότι «χάνουν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους». «Αυτός που χάνει βγάζει νύχια. Εγώ απευθύνομαι σε απλούς πολίτες, όχι σε οργανωμένες ομάδες. Η κεντροαριστερά δεν έχει οργανωμένους στρατούς».
Σε ερώτηση για την κόντρα του με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, ο κ. Μπουτάρης απάντησε ότι για τον ίδιο έχει κλείσει το θέμα. «Σε επίπεδο θεσμών δεν υπάρχει θέμα. Ως δήμαρχος θα συνεργαστώ με την εκκλησία. Επαναλαμβάνω ότι σαν άνθρωπος τιμώ την εκκλησία. Πηγαίνετε στην Αγία Σοφία και δείτε ποιος έχει κάνει το τέμπλο. Ο παππούς μου».