Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Κώστας Γκιουλέκας, σήμερα το πρωί στο 816ο Εκλογικό Τμήμα στο 9ο Γυμνάσιο- Λύκειο Θεσσαλονίκης στην οδό Λυσικράτους. Μάλιστα καθυστέρησε αρκετά όταν βρισκόταν μέσα στο παραβάν, με αποτέλεσμα κάποιοι να το σχολιάσουν: "Προβληματίζεται για τους... συμβούλους που θα ψηφίσει", είπαν. Η αλήθεια, πάντως, ήταν αλλού: «Έψαχνα να βρω την παράταξη», παραδέχτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά, ο κ. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Φτάσαμε στις εκλογές. Λυπάμαι που αυτός ο περίεργος νόμος που ίσχυε σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία δεν μας άφησε τη δυνατότητα να κάνουμε έναν εποικοδομητικό, μεγάλο και μακρύ διάλογο για τις τοπικές κοινωνίες. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα. Με τη συμμετοχή μας, εμείς οι Θεσσαλονικείς, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας. Στέλνουμε και ένα άλλο μήνυμα. Όσοι προσπάθησαν να διχάσουν, όσοι προσπάθησαν να στείλουν μηνύματα αμφίρροπα και αμφίβολα θα πάρουν σήμερα την απάντησή τους. Ενωμένη η Θεσσαλονίκη απαντά σε όλα αυτά που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες».
Στη συνέχεια, ο Κώστας Γκιουλέκας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Ερώτηση δημοσιογράφου: «Σ΄ αυτό εδώ το σχολείο ψήφιζε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και δύο φορές βγήκε νικητής. Σηματοδοτεί κάτι αυτό;».
Απάντηση Κώστα Γκιουλέκα: «Όποιος δίνει μάχες, τις δίνει και επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα, τη νίκη. Αυτήν επιδιώκουμε και εμείς».