Η κουβέντα που είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, επισκίασε τις δηλώσεις του νομάρχη για την εκλογική διαδικασία. Οι δημοσιογράφοι ήθελαν να μάθουν τι του είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά ο κ. Ψωμιάδης επέμενε πως "αυτά είναι οικογενειακά πράγματα" και δε θέλησε να πει τίποτα παραπάνω. Όταν, μάλιστα, του επεσήμαναν
"μήπως σας είπε κάτι για τον κ. Σαμαρά", κοντοστάθηκε κι απάντησε: "Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να πούμε"...
Γενικά, πάντως, στις δηλώσεις του ο κ. Ψωμιάδης εμφανίστηκε σαφώς πιο μετρημένος από τις προηγούμενες ημέρες, κρατώντας και μία "πισινή", καθώς, αφού χαρακτήρισε "πολύ θετικά" τα μηνύματα που λαμβάνει, δήλωσε: «Η κάλπη είναι κάλπη».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 812ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι θα πρέπει κάποιοι να πάψουν να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε πως μέσα από τις εκλογές πρέπει να προβληθεί το ανθρώπινο αυτοδιοικητικό πρόσωπο και όχι το κομματικό. «Τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να περιμένουν. Εμείς επί οκτώ χρόνια αγκαλιάσαμε την κοινωνία. Δύναμή μας είναι ο λαός και μόνο ο λαός», είπε.