Δριμεία επίθεση στους κυρίους Γκιουλέκα και Μπουτάρη, αλλά και στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, έκαναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν, δυο ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Αναφερόμενος στη μάχη για τον δήμο Θεσσαλονίκης μεταξύ του Κώστα Γκιουλέκα και του Γιάννη Μπουτάρη, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Α Θεσσαλονίκης του κόμματος, Χρήστος Παπαστεργίου, καταφέρθηκε εναντίον του επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας», χαρακτηρίζοντάς τον συνέχεια του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. «Η παράταξη του Γκιουλέκα είναι συνέχεια της «Αναγέννησης» με άλλο όνομα. Πρόκειται για ψευδεπίγραφη αλλαγή. Η μόνη επαγγελματική ενασχόληση του κ. Γκιουλέκα ήταν να είναι υπάλληλος του κ. Παπαγεωργόπουλου» τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι το δίλλημα που τίθεται είναι «άκρα δεξιά και φονταμενταλισμός ή πρόοδος για να ανασάνει η πόλη».
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης και υποψήφιος με τον Μάρκο Μπόλαρη, Παντελής Κουκουλεκίδης, χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη «Ντολμές» (Τουρκοεβραίο συνωμότη) που αλλαξοπιστεί συνεχώς και έκανε λόγο για έργα μαϊμού στους τομείς της σχολικής στέγης, στο επαρχείο Λαγκαδά και στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, μιλώντας για τη στήριξη που δήλωσαν στο πρόσωπο του νομάρχη Θεσσαλονίκης οι κύριοι Καρατζαφέρης και Βελόπουλος, ο κ. Παπαστεργίου σχολίασε: «ποιο είναι το πολιτικό αντάλλαγμα της στήριξης Καρατζαφέρη, η οποία είχε αποσυρθεί  στον πρώτο γύρο, λόγω της παρέμβασης του κ. Σαμαρά; Εάν βγει μετεκλογικά ο κ. Ψωμιάδης και όπως κάθε σωστός αδερφός απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά, θα του ζητήσω και συγγνώμη. Εάν όμως δεν πει τίποτα, θα αποδείξει ότι δεν είναι ο Μακεδόνας της καρδιάς μας, αλλά άλλο ένα είδος Μακεδονικού χαλβά, ιδιαίτερα άγευστου».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Κ. Μακεδονία και υποψήφιος με τον Γιάννη Μπουτάρη, Γιώργος Γεράκης, αναφέρθηκε στην κόντρα του υποψηφίου δημάρχου με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αλλά και τις θρησκευτικές αναφορές του Παναγιώτη Ψωμιάδη, λέγοντας: «η Ορθοδοξία είναι πράξη ζωής, δεν δημιουργεί οπαδούς, δεν κηρύττει το μίσος, αλλά την αγάπη. Δεν είναι παράδειγμα αυτού αυτό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη με τον Μητροπολίτη. Καλούμε τους ψηφοφόρους να υπερβούν την πατριδοκαπηλεία και την εκμετάλλευση της πίστης και να κοιτάξουν μόνο το μέλλον της πόλης» σημείωσε.