Στόχος των επιτελείων του Κώστα Γκιουλέκα και του Γιάννη Μπουτάρη, ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών, είναι να μπορέσουν να προσελκύσουν ψήφους από τους δυο αριστερούς και τους δυο ανεξάρτητους συνδυασμούς που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο.
Ο Στέλιος Παπαθεμελής (ποσοστό 6,05%), σε σημερινή συνέντευξή του απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη στήριξη σε ένα από τους δυο υποψηφίους, λέγοντας «οι ψηφοφόροι μας είναι οξυδερκείς κι έχουν ισχυρή πολιτική συνείδηση. Τους εμπιστευόμαστε και σε καμία περίπτωση δεν δίνουμε κάποια γραμμή».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος των Οικολόγων, Χρήστος Μάτης,(ποσοστό 3,45%) ο οποίος πρότεινε  στους δημότες ψήφο κατά συνείδηση και ενεργό συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Τόνισε δε οτι «οι ψηφοφόροι επιλέγουν αυτόν που τους πείθει και ότι γι’ αυτή τη διαδικασία δε χρειάζονται κανενός είδους υπόγειες συμφωνίες».
Κλειστά κρατά τα χαρτιά του, μέχρι στιγμής, ο Μάκης Στεργίου, ο οποίος, παρότι παλιό στέλεχος της ΝΔ, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα στηρίξει τον Κώστα Γκιουλέκα. Όσον αφορά στο εκλογικό σώμα που στήριξε τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν, ένα μέροςαυτού να στραφεί στον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ μάλλον κανείς από τους δυουποψηφίους δεν έχει ελπίδα να «τσιμπήσει» ποσοστά από τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), οι υποψήφιοι της οποίας έσπευσαν από χτες να δώσουν αυστηρή γραμμή καταψήφισης των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.