Για σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2011.

* Αναλαμβάνουν από σήμερα 18/11 έως τη Δευτέρα 22/11 υπηρεσία οι 25 εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας και οι 47 γερμανικής για το σχολικό έτος 2010-2011 ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου για τη διδασκαλία των μαθημάτων δύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία. Επίσης από σήμερα αναλαμβάνουν υπηρεσία οι 338 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου Πληροφορικής προκειμένου να υποστηρίξουν τα ολολήμερα Δημοτικά Σχολεία για τα μαθήματα «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Τέλος, αναλαμβάνουν από σήμερα καθήκοντα έως τις 22/11 οι 284 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών έχουν αναρτηρθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr

* Ανοίγει σήμερα τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού Philoxenia. Διάρκεια έως 21 Νοεμβρίου. Παράλληλα με την 26η Philoxenia θα λειτουργήσει και η Hotelia-Expro and Clean, 1η Εκθεση Ξενοδοχειακού και Επαγγελματικού Εξοπλισμού (40 εκθέτες), με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση τής εμπορικότητας στην αγοράς της Β. Ελλάδας.

* Συνεδριάζουν σήμερα τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με θέμα τον συντονισμό δράσης των δύο τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, εν όψει της 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

* Στις 10 π.μ. συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ο προϋπολογισμός, τα σχέδια νόμου για σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, η διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών και ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής.

* Στις 10 π.μ. ομιλία της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου σε ημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεολαίας στο HUB (Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα) με θέμα: "Αναπτύσσοντας ευκαιρίες για τη Νεολαία: Δημιουργώ - Καινοτομώ - Επιχειρώ". Η υπουργός θα αναφερθεί στην ανάπτυξη πολιτικών εκ μέρους του υπουργείου, που θα διευκολύνουν τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη ευκαιριών με στόχο την προώθηση και ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσα από το τρίπτυχο: Παιδεία - Έρευνα - Καινοτομία. Το πρόγραμμα, καθώς και λεπτομέρειες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε: www.epixeirw.com

* Στις 12 το μεσημέρι στη Βουλγαρία, συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη με τον υπουργό Γεωργίας της Βουλγααρίας, κ. Naydenov, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στη γείτονα χώρα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο φουαγιέ του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την παρουσίαση της παράστασης "to lose Lautrec", από το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ σε χορογραφία- σκηνοθεσία: sinequanon.

* Στις 3 μ.μ. στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση με την τρόϊκα θα έχει ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.