Για σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Σήμερα η ημέρα διακανονισμού των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου της 16ης Νοεμβρίου 2010.

* Στη Λισαβόνα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στην πορτογαλική πρωτεύουσα το διήμερο 19 και 20/11/2010.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα η Αννα Διαμαντοπούλου για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης με θέμα τον ρόλο που παίζουν η εκπαίδευση και η κατάρτιση στην καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

* Στην κλειστή συνέλευση των προέδων ξενοδόχων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη θα μετάσχει σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Το βράδυ ο υπουργός θα παρακολουθήσει την υπαίθρια δράση του Κεντρικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος "Από το Βυζαντινό Μουσείο στη Ροτόντα", μια συμβολική διαδρομή με δρώμενα από τις ομάδες του ΚΘΒΕ και θα καταλήξει στη Ροτόντα όπου θα παρακολουθήσει συναυλία βυζαντινής μουσικής από το βυζαντινό χορό "Ηδύμελον".

* Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Αναλαμβάνουν από σήμερα έως την Τρίτη 23 Νοεμβρίου καθήκοντα οι 68 εκπαιδευτικοί Θεατρικών Σπουδών και οι 11 εκπαιδευτικοί Δραματικής Τέχνης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία βρίσκονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη το 3ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού με θέμα τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου για τον τουρισμό, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ιδιαίετρα οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και που θα βασίζεται στην πολυπολιτισμικότητα, τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. Οι ενότητες του συνεδρίου είναι: "Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τουρισμός", "Τουρισμός 12 Μήνες" και "Ψηφιακή Ατζέντα στον Τουρισμό & Στρατηγικές Μάρκετνγκ".

* Ξεκινά σήμερα στο Ιδρυμα Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Αθήνα) το διήμερο 1ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με θέμα: "Η Σημασία της Οπτικοακουστικής Παιδείας Cinema Speaking", που τελεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ωνάση

* Στις 9 π.μ. (ώρα Γερμανίας) στη Φραγκφούρτη ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο European Banking Congress, στην ενότητα με θέμα: «Fiscal Policy: the public debt challenge».

* Στις 10 π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προγραμματίσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση της αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, με τον πρέσβη της Ελβετίας, Dr Lorenzo Amber. Στη 1 μ.μ. η υπουργός θα συναντηθεί με τον πρέσβη στη Σουδίας Hakan Malmqvist.

* Στις 12 το μεσημέρι, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 στις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, στο πλαίσιο της έκθεσης “PHILOXENIA 2010”, που διοργανώνεται από τη HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

* Στη 1:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με τους εκπροσώπους της τρόϊκας, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για την ελληνική οικονομία και την έκφραση αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση.

* Στις 6 μ.μ., πορεία αντιεξουσιαστών για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπρησμό του βαγονιού του ΟΣΕ, το οποίο λειτουργούσε ως "στέκι" στους χώρους του ΑΠΘ.

* Στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση που οργανώνουν οι Κομμουνιστές Διεθνιστές Ελλάδας στο Πολιτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Ίσκρα" (Αμύντα 12) με θέμα "Από τη Χούντα των Συνταγματαρχών στη Χούντα των Αγορών". Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ "Οι Λαχειοπώλες του Ουρανού".

* Στις 7 μ.μ., Εκδήλωση-Συζήτηση: Παρουσίαση του φωτογραφικού εργου "Open See" του Jim Goldberg, με εισηγητή τον Στέργιο Καράβατο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μικρόπολις ( Βενιζέλου και Βασ. Ηρακλείου 18, 2ος όροφος)

* Στις 8 μ.μ., βραδιά χιπ-χοπ από αριστερά και αντιεξουσιαστικά κινήματα στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

* Στις 11 μ.μ., ρεμπέτικη βραδιά, από αριστερά και αντιεξουσιαστικά κινήματα στο Φυσικό Τμήμα του ΑΠΘ.