Η πόλη νίκησε! Με αυτές τις λέξεις άρχισε τη δήλωσή του ο Γιάννης Μπουτάρης, για να πνιγεί η φωνή του μέσα στο σύνθημα "Η Πόλη Γουστάρει Δήμαρχο Μπουτάρη"... Κι ο κ. Μπουτάρης συνέχισε: "Σήμερα αποδείξαμε ότι η ανεξαρτησία των πολιτών είναι ισχυρότερη από ποτέ. Η αποψινή νίκη είναι ιστορική για την πόλη. Ανήκει σε όλους μας. Γιατί ο αγώνας αυτός δεν εκκολάφτηκε στους διαδρόμους, αλλά στα αντιπολιτευτικά έδρανα του δήμου. Χτίστηκε μέρα μέρα, ιδέα ιδέα. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αποδείξαμε ότι αντιλαμβανόμασε το μέγεθος της ευθύνης".

Ο κ. Μπουτάρης δεν έκρυψε ότι θα υπάρξουν δυσκολίες "Ακόμη και τώρα ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Όμως ποτέ δεν ήμουν τόσο σίγουρος για τη βελτίωση της ζωής μας όσο απόψε", είπε με έναν τόνο αισιοδοξίας. Και πρόσθεσε πως "αυτή είναι η πρώτη νίκη σε μία σειρά από πολλές που θα ακολουθήσουν. Δεσμεύτηκα γι αυτό", τόνισε.
Λίγο αργότερα, θυμίζοντας λίγο Έλληνα... προπονητή ποδοσφαίρου, επέμεινε: "Έχουμε πάρα πολλή δουλειά".
Ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε όσους στήριξαν τον αγώνα του, "τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, τους συνεργάτες μου". Ιδιαίτερα ευχαρίστησε το Χρήστο Μάτη (υποψήφιο με τους Οικολόγους Πράσινους), τις δημοκρατικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ τη Δημοκρατική Αριστερά, τη Δράση, την Ντόρα Μπακογιάννη και "κυρίως τους πολίτες που στήριξαν την ανατροπή".
Κάποιος, εκείνη τη στιγμή, φώναξε: "Να ευχαριστήσεις και τον ΠΑΟΚ"! Κι ο Μπουτάρης πήρε τη... σκυτάλη:
"Θα πούμε και για τον ΠΑΟΚ", είπε και συνέχισε.
Όσο για τους "αντιπάλους" του, τους κάλεσε μαζί του:
"Μπορεί οι αφετηρίες μας να είναι διαφορετικές, αλλά οι δρόμοι μας θα συναντηθούν. Σε όσους θέλουν να υπονομεύσουν την πόλη εύχομαι να μην τα καταφέρουν", υπογράμμισε.
Κι έκλεισε λέγοντας: "Δεσμεύομαι να είμαι παρών στο κοινό παρόν μας. Δεσμεύομαι να είμαι για τη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος που δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια. Δήμαρχος για όλους".