Για σήμερα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:


* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φαλαινοθηρίας η σημερινή.

* Στην Ορεστιάδα θα βρίσκεται σήμερα η Επίτροπος, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, με σκοπό να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις της Ομάδας Ταχείας Συνοριακής Επέμβασης (RABIT) στα χερσαία σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας.

* Στην Ορεστιάδα θα βρίσκεται σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μαζί με τον Γάλλο υπουργό Μετασνάστευσης, Eric Besson και την Ευρωπαία Επίτροπο, Σεσίλια Μάλμστρομ, τον εκτελεστικό διευθυντή του FRONTEX, Ilkka Laitinen. Θα επισκεφθούν τις περιοχές των ελληνικών συνόρων, όπου θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του FRONTEX.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία στις υπηρεσίες, που δεν έχουν στείλει τα σχέδια ΚΥΑ για τη διαδικασία μεταφοράς του προσωπικού των εταιρειών του ομίλου της πρώην Ολυμπιακής στους δημόσιους φορείς, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που υπέγραψε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος. Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι "οι φορείς υποδοχής του ανωτέρω προσωπικού πρέπει να ενημερώσουν εγγράφως τον ΟΑΕΔ αμέσως μόλις προσέλθουν για ανάληψη υπηρεσίας οι μεταφερόμενοι πρώην εργαζόμενοι του ομίλου της ΟΑ, προκειμένου ο ΟΑΕΔ να διακόπτει την ειδική επιδότηση ανεργίας". Τονίζεται, δε, ότι "σε περίπτωση μη εμφάνισης για ανάληψη υπηρεσίας η ειδική επιδότηση διακόπτεται από την πάροδο μηνός από τη δημοσίευση της πράξης μεταφοράς στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως".

* Αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου - με τον επίσημο εορτασμό στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας - οι εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εορτασμό του προστάτης της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. ανοιχτές για το κοινό οι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

* Με νέους θα συζητήσει σήμερα στο διαδίκτυο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και θα αναζητήσει μαζί τους λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους, την καθημερινότητά τους, την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην παραγωγή. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στο Twitter, στις 3 μ.μ., ενώ οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τις 12 το μεσημέρι τις ερωτήσεις τους μέσω διαδικτύου στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο facebook και μέσω twitter προσθέτοντας στην ερώτηση το hashtag #GreekPmLive.

Στόχος του συνεδρίου είναι η προαγωγή του δημόσιου διαλόγου μέσα από την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και προτάσεων για τη μετεξέλιξη της "Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς" στο σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

* Στο Αμπου Ντάμπι θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχεισ τις εργασίες του φόρουμ που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης (International Peace Institute) με θέμα "Μέση Ανατολή: Ενέργεια και Ασφάλεια".

* Κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.

* Επίσκεψη στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας θα πραγματοποιήσει σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

* Περιοδεία στο Περιστέρι θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

* Στις 7:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εμφανιστεί στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γιώργου Παπαδάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Στις 8:15 π.μ. θα μιλήσε στην εκπομπή "Star Morning Show", των Αντώνη Βλαβογελάκη, Μαρίας Αμανατίδου και Ακη Αναστασιάδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM 97,1. Στις 10 π.μ. θα παραχωρήσει τηλεφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Αδάμ, στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100. Στις 10:15 π.μ. θα παραχωρήσει τηλεφωνική συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Rainbow Radio 89 FM. Στις 3 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή της Γεωργίας Σαδανά, στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One.

* Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή, στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Φαρμακευτικών Συλλόγων Δυτικής Μακεδονίας (ΣΥΦΦΑΣΔΥΜ). Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Κοίλα Κοζάνης. Στις 8 μ.μ στην Κοζάνη η εντρική προεκλογική ομιλία στο εκλογικό κέντρο (Ελ. Βενιζέλου 2).

* Στις 11 π.μ., στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Βασ. Ηρακλείου 30) στον 3ο όροφο, τα στελέχη της νομαρχιακής Θεσσαλονίκης δίνουν συνέντευξη Τύπου και κάνουν αποτίμηση της προεκλογικής περιόδου.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Κλειστό Γήπεδο Σπόρτινγκ (Ηλία Ζερβού 89 και Σαρανταπόρου, Πατήσια) ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.

* Στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Αγίου Δημητρία και 3ης Σεπτεμβρίου) η κεντρική ομιλία του ανεξάρτητου υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μάκη Στεργίου με τον συνδυασμό «Εξουσία Πολιτών». Θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο. Στις 11:30 το βράδυ θα γίνει πάρτι στο Maison Crystal (πρώην Interni).