Πρεμιέρα απόψε για το θεατρικό έργο του Αρκά «Εχθροί εξ Αίματος» που παρουσιάζεται από την ομάδα «Tarifa» στο θέατρο Vis Motrix. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 12 Δεκεμβρίου (33 παραστάσεις). Στο έργο δράμα και χιούμορ, ρεαλισμός και σουρεαλισμός δένουν με τρόπο αρμονικό προκαλώντας άλλοτε το γέλιο και άλλοτε τη συγκίνηση και τον προβληματισμό.
Τα μέλη ενός ασθενούς ανθρώπινου σώματος συνομιλούν μεταξύ τους και ζουν σαν σε μια κανονική ανθρώπινη κοινότητα. Το παχύ έντερο συνδιαλέγεται με το λεπτό έντερο, ενώ μέρος στη συζήτηση παίρνει κάποια στιγμή και το… νεφρό! Οι θεωρίες συνομωσίας συσκοτίζουν την κατάσταση: μήπως κάποιοι προωθούν το ατομικό τους συμφέρον προετοιμάζοντας ηρωική απόδραση μέσω της μεταμόσχευσης του αρρώστου; Μήπως κάποιοι προωθούν συστήματα που κάνουν το κράτος να δυσλειτουργεί; Μήπως ανώτερες δυνάμεις καταστρώνουν τα δικά τους ολέθρια σχέδια; Ή μήπως όλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα;
Η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Αθηναίου, η σκηνογραφία του Διονύση Θάνου, η κινησιολογία της Πέννυς Γραικού, η ενδυματολογία της Βασιλικής Τζάμου, οι φωτισμοί της Δήμητρας Αλουτζανίδου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Μαστρογιαννίδης (παχύ έντερο), Γιάννης Γκαντιτζικίδης (λεπτό έντερο) και Γιώργος Λιάσιος (δεξί νεφρό). Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι των Σπύρου Αθηναίου και Αποστόλη Καρύγιαννη. (Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή στις 11μμ και Σάββατο και Κυριακή στις 9μμ. Τιμές εισιτηρίων: 15ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (φοιτητικό). Κρατήσεις θέσεων: 2310-228161).