Να δώσει έμφαση στο Internet και να αποδυναμώσει την έντυπη έκδοσή της αποφάσισε η «USA Today» . Περικόπτει αρχικά 35 θέσεις εργασίας από την αίθουσα σύνταξης για να δώσει έμφαση στο online περιεχόμενο από φορητές συσκευές. Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που περιήλθε στη διάθεση του Associated Press, επιπλέον 130 θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν έως ότου η εφημερίδα υλοποιήσει την τελευταία περικοπή.
Ο εκδότης της εφημερίδας Dave Hunke χαρακτήρισε τις εξελίξεις αυτές ως τις πιο δραματικές στην 28χρονη ιστορία του φύλλου. Τόνισε: Με τις πωλήσεις να μειώνονται συνεχώς και με τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης να «τυραννά» το εμπορικό τμήμα της «USA Today», συντάκτες και φωτογράφοι θα γράφουν και θα αναπτύσσουν ιστορίες για όσους ενημερώνονται ολοένα και πιο πολύ από κινητά, φορητούς υπολογιστές, tablets κ.λπ.
Στόχος της διοίκησης της εφημερίδας είναι αρχικά η αποδόμηση της ιεραρχίας που θέλει τους αρχισυντάκτες να επιβλέπουν τα τμήματα της επικαιρότητας, του αθλητισμού, των οικονομικών και των κοινωνικών θεμάτων. Στη συνέχεια η διοίκηση σκέφτεται να τοποθετήσει επικεφαλείς ομάδων που κινούνται γύρω από «κύκλους περιεχομένου» ενώ ταυτόχρονα θα «πιέσει» το τμήμα ανάπτυξης στο να φέρει διαφημιστικά έσοδα.



από το kathimerini.gr