«Η ΤV 100 δεν θα κλείσει, θα εξυγιανθεί , θα γίνει ένας σταθμός που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και δημοκρατίας και με στόχο την πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών» , δήλωσε σε εκπροσώπους των εργαζομένων στα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
Σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι η Δημοτική ΡαδιοΤηλεόραση θα λειτουργεί στο εξής προς όφελος του Δήμου, δηλαδή των δημοτών της Θεσσαλονίκης , ενώ στις σκέψεις της «Πρωτοβουλίας» είναι να «ανοίξουν» τα Δημοτικά ΜΜΕ και στους υπόλοιπους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση, τους εργαζόμενους στη ΔΕΠΘΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Σαράντος και οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων Μαρία Αναγνωστίδου, Όλγα Γκάλη και Γιώργος Κατσιάνης.
Επίσης συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης και Παναγιώτης Αβραμόπουλος ( μέλος ΔΣ της ΔΕΠΘΕ) και το μέλος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», Χασδάϊ Καπόν.
Ο Γιάννης Μπουτάρης δεσμεύτηκε ότι εάν την 7η Νοεμβρίου οι δημότες αναθέσουν στην «Πρωτοβουλία» τη διοίκηση του Δήμου, δεν θα υπάρξουν απολύσεις, δίχως αυτό να σημαίνει ότι για την καλύτερη αξιοποίηση των εργαζομένων δεν θα υπάρξουν εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων.
«Η Δημοτική ΡαδιοΤηλεόραση είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για το Δήμο, αλλά θα πρέπει να πάψει να είναι ελλειμματική, θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί σαν προπαγανδιστική μηχανή για τον εκάστοτε δήμαρχο. Το σκανδαλώδες στην ΤV 100 είναι ο τρόπος που λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα με χρήματα των δημοτών . Αυτό ακριβώς ήθελα να καυτηριάσω όταν , απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών , προκάλεσα μιλώντας για «βραδινή ζώνη πορνό».
Ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΔΕΠΘΕ τις προτάσεις τους για το πώς, σε πνεύμα συνεργασίας, μπορεί ποιοτικά να αναβαθμιστεί το πρόγραμμα των Δημοτικών ΜΜΕ, ενώ υποσχέθηκε να συζητηθούν σε επόμενη συνάντησή τους.
Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων τόνισαν ότι επιθυμία όλων των εργαζομένων του κλάδου είναι η λειτουργία με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επίσης, ανέφεραν ότι θα πρέπει να διερευνηθούν θέματα χρηματοδότησης των δημοτικών επιχειρήσεων ενημέρωσης στις νέες συνθήκες του «Καλλικράτη», όπως επίσης οι δυνατότητες απόκτησης άδειας μεγαλύτερης εμβέλειας (όπως περιφερειακής).