Δια της νομικής οδού αντιδρούν έξι τεχνικοί, οι οποίοι απολύθηκαν από το Star Channel, στη Θεσσαλονίκη. Κατέθεσαν αγωγές, στις οποίες κάνουν λόγο για άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις καθώς και για προσβολή προσωπικότητας.
Ήταν… χαράματα της Παρασκευής 25 Ιουνίου, όταν άνθρωποι του καναλιού από την Αθήνα, ήρθαν στην Θεσσαλονίκη κι αφαίρεσαν όλον τον τεχνικό εξοπλισμό του γραφείου Θεσσαλονίκης του Star. Τα φόρτωσαν όλα σε ένα φορτηγάκι και τα μετέφεραν στην Αθήνα.
Οι ανυποψίαστοι εργαζόμενοι, όταν πήγαν το πρωί στη δουλειά τους, αντίκρισαν έκπληκτοι, ξηλωμένα καλώδια στους τοίχους, άδεια ράφια και δημοσιογραφικά γραφεία, κάμερες και κονσόλες να λείπουν και τους μεταφορείς να τοποθετούν τα τελευταία μηχανήματα σ ένα ημιφορτηγό…
Ήταν οι μεταφορείς που τους πληροφότησαν ότι η ιδιοκτησία έβαζε λουκέτο στο γραφείο Θεσσαλονίκης.
Λίγο αργότερα, τοιχοκολλήθηκαν στα σπίτια τους οι απολύσεις, που σταδιακά, τις επόμενες μέρες, έφτασαν τις 14.
Η διοίκηση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος δηλώνει ότι θα βρίσκεται «δίπλα τους, σε αυτόν τον δικαστικό αγώνα τους, μέχρι την τελική νίκη». Μάλιστα, δια του νομικού συμβούλου της, η ΕΤΙΤΒΕ κατέθεσε στον εισαγγελέα μηνυτήριο αναφορά κατά, του προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου, του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, του διευθυντή σύνταξης ειδήσεων και του διευθυντή οργάνωσης παραγωγής του Star.