Για σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας η σημερινή.

* Στη σύνοδο αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ - ΝΑΤΟ Air Chiefs Conference (NACC) θα συμμετάσχει από σήμερα έως την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας. Οι συμμετέχοντες αρχηγοί θα συναντηθούν αρχικά στην αεροπορική βάση Ramstein στην Γερμανία και στην συνέχεια θα μεταβούν στις ΗΠΑ όπου θα τους υποδεχθεί ο αρχηγός της Αμερικάνικης Αεροπορίας στην Ουάσιγκτον.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία για τη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία των οφειλών των επιχειρήσεων.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία καταβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.opengov.gr

* Αρχίζει σήμερα η παραλαβή του πετρελαίου θέρμανσης. Οδηγίες στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος: http://www.seepe.gr

* Ανακοινώνονται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τα ονόματα των 63 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις ειδικότητες Γενικής Παιδείας των Μουσικών Σχολείων. Επίσης σήμερα αρχίζει η διαδικασία για την πρόσληψη εμπειροτεχνών μουσικών για τη διδασκαλία μουσικών οργάνων.

* Από σήμερα έως την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η παρουσίαση των 694 εκπαιδευτικών και αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσέλαβε το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2010-11.

* Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με στόχο τη λήψη και άλλων μέτρων για την επιτυχία της κινητοποίησής της, που γίνεται το Σαββατοκύριακο.

* Στις 7 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι στάση εργασίας προκήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

* Στις 9:30 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης θα συμμετάσχει σε ραδιοφωνικό ντιμπέϊτ του "Ράδιο Θεσσαλονίκη" με τον συνυποψήφιό του περιφερειάρχη Μάρκο Μπόλαρη. Στη 1:30 μ.μ. ο κ. Ψωμιάδης θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του νέου δημαρχιακού κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 6 μ.μ. στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, και στις 7:30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Κατερίνη όπυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).

* Στις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) ημερίδα με θέμα: «Στην εποχή του "Καλλικράτη" Πρωτοστατούμε - Διεκδικούμε - Αλλάζουμε», διοργανώνει ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ.

* Στις 5:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη με την επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

* Στις 6:30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση της Διακλαδιής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Ανέργων στον Τύπο και στα ΜΜΕ με κεντρικό αίτημα: «Οχι στις απολύσεις».

* Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «καθαρά Χέρια, Καθαρές Ιδέες, Καθαρές Λύσεις» του υποψηφίου περιφερειάρχη Κυριάκου Βελόπουλου, παρουσία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

* Στις 7:30 μ.μ. στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού «Δημοκρατία-Οικολογία-Συμμετοχή» με υποψήφια περιφερειάρχη την Ασημίνα Ξηροτήρη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Εξουσία Πολιτών» (Βασ. Γεωργίου 2, έναντι νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης) ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μάκης Στεργίου, θα ανακοινώσει τη β' φάση των υποψηφίων συμβούλων.

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση του Σωτήρη Μαγόπουλου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στο Β' Δημοτικό Διαμέρισμα του συνδυασμού «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Κώστα Γκιουλέκα.