Για σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Διεθνής Ημέρα Μείωσης Φυσικών Καταστροφών η σημερινή.

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

* Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται σήμερα στο πλαίσιο επίσκεψής του στην αμερικανική μεγαλούπολη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον ιστορικό Mark Mazower με τον οποίο θα ανταλλάξουν ιδέες για το πρόγραμμα "Θεσσαλονίκη - Σταυροδρόμι Πολιτισμών", κατόπιν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ομογενειακά ΜΜΕ και θα παραστεί σε εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια.

* Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, για να συμμετάσχει στη διεξαγωγή του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος.

* Περιοδεία στη Δυτική Αττική πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Στις 11:30 π.μ. θα μεταβεί στον Ασπρόπυργο όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Ν. Μελετίου. Στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Ελευσίνας, Γ. Κοντούλη. Στη 1 μ.μ. θα μεταβεί στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Μεγάρων, Ι. Μαρινάκη.

* Περιοδεία σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλάς" στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου. Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη στο εργοστάσιο Kleeman στο Νομό Κιλκίς και ομιλία με τους εργαζομένους. Στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση.

* Στις 9 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος για το νομοσχέδιο «Ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων».

* Στις 9 π.μ. διαδοχικές επισκέψεις του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, σε ΕΛΒΟ ΕΛΠΕ και το Χαλυβουργείο. Στις 5 μ.μ. ο κ. Μπόλαρης θα βρίσκεται στην Εδεσσα, απ΄όπου θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων περιεφερειακών συμβούλων του νομού Πέλλας. Στις 8:30 μ.μ. στα γραφεία του συνδυασμού του (Συγγρου 10), θα παρουσιάσει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του ψηφεδελτίου του νομού Θεσσαλονίκης.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «King George», στην Αθήνα, συνάντηση γνωριμίας και άμεση συζήτηση εξαγωγέων με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τις προτεραιότητες στήριξης της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

* Στις 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο Πειραιά, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά με τον συνδυασμό «Συμμαχία στον Πειραιά-Λιμάνι Αλληλεγγύης, Οικολογίας και Ανατροπής», Νίκο Λεγάκη.

* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ για το πλαίσιο δράση κα αγώνα για όλα τα μεγάλα και σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους της χώρας.

* Στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μαθητών των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων.

* Στις 11 π.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Τελλόγλειου συνέντευξη Τύπου του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ με θέμα την έναρξη της έκθεσης: "Toulouse-Lautrec" και της παράλληλης έκθεσης "Δημήτριος Γαλάνης, Σχέδια και Χαρακτικά από τη δωρεά Δ. Τσάμη".

* Στις 11:30 π.μ. στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΒΕΘ , Αριστοτέλους 27, συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση έρευνας που εκπόνησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview, με θέμα:"Καταναλωτές και αρτοποιοί εν μέσω οικονομικής κρίσης", διοργανώνει το ΒΕΘ και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης "Ο Προφήτης Ηλίας".

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα τελέσει τα εγκαίνια του Ογκολογικού Νοσοκομείου για Παιδιά στο Γουδή.

* Στις 12 το μεσημέρι η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Κουρή, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση ομολόγων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Χρήστο Πρωτόπαπα, ο κ Κουρής απάντησε θετικά στην ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής που ζητούσαν αυτοπρόσωπη κατάθεση του και όχι γραπτό υπόμνημα.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί ομάδα μεταλλωρύχων. Στη συνάντηση θα παραστεί και η πρέσβης της Χιλής, Carmen Patricia Ibanez Soto.

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας. Σιτς 8:30 μ.μ. ομιλία σε συγκέντρωση Ποντίων ομογενών στο ξενοδοχείο Porto Palace (αίθουσα Ντίμπερ).

* Στις 7:30 μ.μ. στο Μουσείο Εκμαγείων, στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), διάλεξη με θέμα «Ο πρώϊμος ναός του Δία στη Νεμέα» του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και μέλους της Επιτροπής Συμβούλων για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα του υπουργείου Πολιτισμού Ελλάας, Stephen G. Miller. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ανακοινωθούν τα τελευταία πορίσματα των ερευνών του από το πανελλήνιο ιερό του Δία στη Νεμέα.