Την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης του, στην οδό Τσιμισκή. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι από τις επαφές του εισπράττει πως δημιουργείται ένα ρεύμα που δεν έχει γυρισμό.
Για τον συνυποψήφιο του, Κώστα Γκιουλέκα, είπε, χωρίς να τον κατονομάσει ότι είναι συνέχεια της υφιστάμενης κατάστασης στον δήμο.
Ανέφερε ότι τον πρώτο χρόνο της θητείας του δεν θα κάνει έργα, αλλά θα καθαρίσει τα πεζοδρόμια, θα βάλει τάξη στην πόλη.
«Θα κάνουμε την πόλη ανθρώπινη, βιώσιμη, με σεβασμό στο συνάνθρωπο», τόνισε και δεσμεύθηκε ότι μέχρι το Πάσχα η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική.
Απευθυνόμενος προς τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, σημείωσε ότι δίνουν την μάχη όχι για την καρέκλα, αλλά για «να τους βγει η ψυχή στη δουλειά» και πρόσθεσε ότι όποιος δεν ανταποκριθεί θα απομακρυνθεί με την πρώτη ευκαιρία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εν ενεργεία και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Πασχαλίδης, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ασημίνα Ξηροτύρη, η ευρωβουλευτής, Ευαγγελία Τζαμπάζη, ο δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πλήθος κόσμου.