Γιατί να εμπιστευτούν κάποιον που άλλα λέει κι άλλα κάνει, ρώτησαν (Κωνσταντάτος) τον πρωθυπουργό στη διακαναλιακή. Κι ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι "παραλίγο να βουλιάξουμε. Καταφέραμε να μην βουλιάξουμε". Θυμήθηκε τον Κ. Καραμανλή στο ντιμπέιτ πριν τις εκλογές, για να πει ότι, όταν τον ρώτησε για τα στοιχεία, "δεν απάντησε". Πρόσθεσε πως
"το επίσημο ελληνικό κράτος έστειλε ψευδή στοιχεία στις Βρυξέλλες. Τόσο απλά, τόσο -αν θέλετε- ξεδιάντροπα".
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως προσπαθεί να χτίσει αξιοπιστία, "εδώ και καιρό".
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι "όταν προεκλογικά μίλησα για το πρόγραμμά μας", είπε πως "μέσα στο πλαίσιο των περιορισμών θα κάνουμε μια προσπάθεια, γιατί πράγματι λεφτά υπάρχουν".
Ο πρωθυπουργός μίλησε, για πολλοστή φορά, για προσπάθεια που πρέπει να ολοκληρωθεί και για "βόμβα που παραλίγο να σκάσει στα χέρια μας. Δεν έσκασε και συνεχίζουμε την προσπάθεια"...
Όταν του επεσήμαναν (Σρόιτερ) πως όλοι οι πρωθυπουργοί στην Ευρώπη, ή κι ο πρόεδρος Ομπάμα στις ΗΠΑ, αντιμετώπισαν δυσκολίες αλλά δεν πήγαν σε εκλογές, όμως συνέχισαν το πρόγραμμά τους, είπε:
"Εμείς δεν έχουμε φύγει από τον κίνδυνο. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Τον κρούω γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής". Επέμεινε πως "έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε".
Στην επιμονή του δημοσιογράφου πως "έχετε ξεκάθαρη εντολή" και "ποιοι είναι οι παράγοντες που θα συνεκτιμήσετε", ο κ. Παπανδρέου απάντησε απλά: "Χαίρομαι για την αισιοδοξία σας κι εγώ θέλω να είμαι το ίδιο αισιόδοξος".