Για σήμερα Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών η σημερινή.

* Δεύτερη ημέρα η σημερινή της εθνικής διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2010», της άσκησης μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.

* Προς δημόσια διαβούλευση έως τα μεσάνυχτα της 11ης Οκτωβρίου στον ιστότοπο www.opengov.gr θα βρίσκεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο την "εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαϊου 2008 για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων. Τροποποίηση διατάξεων Ν. 2168/1993".

* Συνέρχεται από σήμερα έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στην τακτική της Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

* Λήγει σήμερα η πιλοτική εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες, που λειτουργούν με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων.

* Αναλαμβάνουν από σήμερα 5 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 7/10 τα καθήκοντά τους οι 57 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδιής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι 10 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με γνώση της γραφής Braille για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδιής Αγωγής για το σχολικό έτος 2010-2011. Οι πίνακες των ονομάτων των καθηγητών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: www.minedu.gov.gr

* Αναλαμβάνουν από σήμερα έως τις 7/10 υποηρεσία οι 1.072 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01.00, ΠΕ02.00, ΠΕ03.00, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.06, ΠΕ17.07 και Π34 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17.14 και ΤΕ16 με μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά σχολεία, για το σχολικό έτος 2010-2011. Ο πίνακας με τις προσλήψεις έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

* Στο Βελιγράδι από τις Βρυξέλλες θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτιή της Σερβίας.

* Διήμερο κύκλο επαφών στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί σήμερα με τη βελτική προεδρία την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου θα συναντηθεί με τον Βέλγο ομόλογό της, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για τα Ευρωπαϊκά θέματα, Olivier Chastel, τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn, την επίτροπο Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρούλα Βασιλείου, και με τον επίτροπο Προϋπολογισμού, Janusz Lewandowski. Επίσης η υφυπουργός θα παραθέσει δείπνο εργασίας στους Ελληνες ευρωβουλευτές.

* Στην Αναθεωρητική Διάσκεψη του ΟΑΣΕ που είναι αφιερωμένη στην ανθρώπινη διάσταση του οργανισμού και θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο 6/10 η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα.

* Στις 9:30 π.μ. στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής Ευρώπης-Ασίας, με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη», όπου και θα κάνει παρέμβαση.

* Στις 10 π.μ. στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), συνάντηση του υποψηφίου δημάρχη Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη, Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΘ.

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία του Συνασπισμού (Πλατεία Ελευθερίας 1), συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με εργαζομένους με συμβάσεις έργου στον ΟΑΕΕ Στην συνάντηση θα παραστούν και μέλη του Συντονιστικού Συμβασιούχων του Δημοσίου.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, με τον μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Ιωήλ.

* Στις 11:30 π.μ. στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής Ευρώπης-Ασίας θα ασχοληθεί με παγκόσμια ζητήματα.

* Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη στο Γενικό Νοσοκομείο της Εδεσσας και θα συνομιλία με εργαζόμενους.

* Στις 12 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες, συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπριμπίλη με τον επίτροπο Ενεργείας, G. Oettinger.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη.

* Στις 12 το μεσημέρι στην οικία του Μιλτιάδη Εβερτ στο Πικέρμι, συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα, Dr D. Landsman.

* Στις 12 το μεσημέρι, η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου με τους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συσκέψεων (Βασ. Γεωργίου 1Α, κτίριο Α, 3ος όροφος, γρ. 307Α).

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, στο Δημαρχείο Εδεσσας και αμέσως μετά στη Νομαρχία Πέλλας.

* Στις 12:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου.

* Στις 12:30 μ.μ. στο ΓΕΕΘΑ, συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Μπεγλίτη, με θέμα: «Απολογισμός Ετους».

* Στη 1 μ.μ., η αυτοδιοικητική διαπαραταξιακή κίνηση κι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χ. Μάτης παρουσιάζουν τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και το κοινωνικό τους πρόγραμμα στο Κέντρο Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης

* Στη 1 μ.μ. στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των 46 κρατών της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης - Ασίας θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

* Στη 1 μ.μ. στις Βρυξέλλες, συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με την επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

* Στη 1 μ.μ. στην Αίθουσα Κήπου της Νέας Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης, ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, για τον απολογισμό των 12 μηνών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

* Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Ξενία" σύσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, με παραγωγικούς φορείς.

* Στη 1 μ.μ. στο ουζερί Αγορά (Καποδιστρίου 5) στον νέο Καλλικράτειο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, συνάντηση γνωρισμίας με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» και του επικεφαλής της, Βασίλη Μιχαηλίδη.

* Στη 1.30 μ.μ., η Υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΊΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ» θα δώσουν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ στην Στρατηγού Καλλάρη 5. Στην συνέντευξη θα παρουσιάσουν την Διακήρυξη και τις βασικές θέσεις του Προγράμματος του συνδυασμού, όπως και τους Αντιπεριφερειάρχες και ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων του ψηφοδελτίου. Ασημίνα Ξηροτύρη και όλοι οι Υποψήφιοι

* Στις 2:15 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Ξενία" συνέντευξη Τύπου του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, στους δημοσιογράφους των ΜΜΕ της περιοχής.

* Στις 3 μ.μ. στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των κρατών της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης-Ασίας θα παραχωρήσουν συνεντεύξεις Τύπου.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Βελιγράδι, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Ετήσια Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Σερβίας.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» στους Αμπελοκήπους.

* Στις 8.30 μ.μ., ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες» προσκαλεί σε ανοικτή συνάντηση όλους τους κατοίκους της Καλλιθέας. Ο δημόσιος διάλογος σχετικά με το πρόγραμμα του συνδυασμού θα διεξαχθεί στις 8.30 το βράδυ, στο καφέ «Τόλης», στην περιοχή της Νεοχωρούδας.