Αντώνης Βακάλης, Γιάννης Ασλάνης
στον κήπο του Κοπερτί
Ο πρωτοπόρος παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο Κοπερτί κλείνει φέτος πέντε χρόνια ζωής, σε ένα κτίριο- στολίδι της πόλης μας, το κτίριο των πρώην εκπαιδευτηρίων Κοραής, που αναπαλαιώθηκε με κόπο και μεράκι από τους ιδιοκτήτες του Κοπερτι. Μια επέτειος που γιορτάστηκε στον κήπο του σταθμού, μεταξύ γνωστών και φίλων. Ανάμεσά τους κι ένας υποψήφιος:
Ο Αντώνης Βακάλης που είναι και υποψήφιος στο Ε’ Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης με την «Ομάδα Δημιουργίας του Κώστα Γκιουλέκα», τόνισε ότι είναι σημαντικό να αλλάξουμε τον τρόπο που μαθαίνουν τα παιδιά, να αλλάξουμε τη σχέση τους με το σχολείο.
«Θέλαμε τα παιδιά να μαθαίνουν και να αναπτύσσουν τις προσωπικότητες τους αγαπώντας το σχολείο. Μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση καταφέρνουμε να αποκτούν εμπειρίες και παραστάσεις. Κάνουμε για παράδειγμα ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. καθημερινά. Επισκεπτόμαστε αγροκτήματα. Τους μαθαίνουμε να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να συμμετέχουν στην ομάδα. Το Κοπερτί έχει γίνει έργο ζωής. Είμαστε πολύ περήφανοι που τόσοι πολλοί γονείς μας εμπιστεύονται κάθε χρόνο, κάθε μέρα τα παιδιά τους» είπε.
Στο Κοπερτί, σε έναν εύκολα προσβάσιμο χώρο, με μεγάλους κήπους- αξιοποιημένους βάσει ειδικής μελέτης - τα παιδιά μπορούν να ζουν και να παίζουν καθημερινά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των πιο σύγχρονων μονάδων παιδικής φροντίδας. Πέρα από τις άρτια εξοπλισμένες αίθουσες, ειδικοί χώροι θεματικών δράσεων, Ονείρου, Παραμυθιού, Τεχνολογίας, Μαγικής Βαλίτσας, Πολυμορφική, Γυμναστήρια, ταξιδεύουν τα παιδιά στους κόσμους της γνώσης και της φαντασίας.
Εκτός από τα παιδιά, μια φορά την εβδομάδα μπορούν να μαθαίνουν και οι γονείς στο καινοτόμο πρόγραμμα "Γονείς και Παιδιά μαζί".