Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκωνέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008. Ένοχος για απλή συνέργεια ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο Επαμεινώνδας Κορκωνέας κρίθηκε, με ψήφους 4 προς 3, ένοχος για βαρύτερη κατηγορία από αυτήν που του είχε απαγγελθεί, καθώς οι τέσσερις δικαστές μετέτρεψαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στη βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο.
Στην απόφαση αυτή μειοψήφησαν η πρόεδρος του δικαστηρίου Αντζελίτα Παπαβασιλείου, ένας τακτικός δικαστής και ένας ένορκος, που έκριναν ότι ο Κορκονέας πρέπει να δικαστεί ως έχει, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.
Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε να μην δώσει κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και πλέον συσκέπτεται για να αποφασίσει την ποινή, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι η ισόβια κάθειρξη.
Ένοχος για απλή συνέργεια κρίθηκε με πλειοψηφία 6 προς 1, ο δεύτερος ειδικός φρουρός, Βασίλης Σαραλιώτης. Ο δικαστής που μειοψήφησε είχε τη γνώμη ότι ο Σαραλιώτης έπρεπε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο ήταν σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει εάν θα του δοθούν ελαφρυντικά.