Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Εταιρίας Παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης (Μπότσαρη με Παπαναστασίου) πραγματοποίησαν αυτοδιοικητικά σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή παροχής φυσικού αερίου σε σχολεία της πόλης, λόγω της αδυναμίας εξόφλησης των τιμολογίων.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» και ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και μέλη της «Αριστερής Ριζοσπαστικής Ενότητας: Μπορούμε να τους σταματήσουμε» ο επικεφαλής της, υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Τάσος Κουράκης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Θεοδωρόπουλος.
«Το φυσικό αέριο έχει κοπεί σε πάνω από είκοσι σχολεία της Θεσσαλονίκης, είναι ντροπή. Δε μπορεί τα σχολεία να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, ούτε οι μαθητές να κρυώνουν στις αίθουσες» δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν «να μην κοπεί σε κανένα σχολείο το φυσικό αέριο» και «να διαγραφούν τα χρέη των σχολικών επιτροπών στην εταιρία φυσικού αερίου και σε όλες τις ΔΕΚΟ», καθώς η χρηματοδότησή τους είναι μειωμένη φέτος, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.