Για «όψιμο αντικληρικισμό» κατηγορούν τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, οι επικεφαλής των αριστερών συνδυασμών που διεκδικούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση) και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη). Με αφορμή το περιστατικό...

με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και τις συνεντεύξεις που έχει δώσει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μπουτάρης για το θέμα, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος σχολίασε: «Πρόκειται για εκατέρωθεν ανοησίες που έχουν ως σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Η δήλωση του Μητροπολίτη ήταν απαράδεκτη, ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης φρόντισε να την αξιοποιήσει για να αποτρέψει τον κόσμο από το να σκεφτεί τα πραγματικά προβλήματα που προκάλεσε το κόμμα που τον στηρίζει. Ο Άνθιμος είναι ο καλύτερος σύμμαχός του».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος δήμαρχος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος έχει καταφερθεί εναντίον του κ. Άνθιμου πολλάκις και από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. «Ο Μητροπολίτης είναι βασικός υπεύθυνος για την οπισθοδρόμηση αυτής της πόλης και αυτό το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές. Από κει και πέρα δεν μπορούμε να ακολουθούμε τον κ. Μπουτάρη στις παλινωδίες του. Ο ίδιος δεν είχε επισκεφτεί πρόσφατα τον κ. Άνθιμο για να ανταλλάξουν απόψεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη; Γιατί αυτός ο όψιμος αντικληρικισμός;».