Σε περίπου 300 άτομα στο Πνευματικό Κέντρο Μουδανιών του Νομού Χαλκιδικής μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δημήτρης Τσούφης, ο αντινομάρχης Διονύσης Αριστοτελίδης, υποψήφιοι δήμαρχοι και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στο έντονο προσφυγικό στοιχείο της περιοχής και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μην ξεχνούν τους τόπους των προγόνων τους και την ιστορία τους. «Η μαρτυρική, η τραγική ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού γράφηκε με αίμα» είπε, τονίζοντας ότι η ιστορία δεν γράφτηκε με κιμωλία για να τη σβήνει και να τη γράφει κανείς όπως του αρέσει.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οικονομική δυναμική της περιοχής, επισημαίνοντας τη σημασία του τουρισμού, ο οποίος όπως είπε μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και ισχυροποίησης, της τοπικής οικονομίας. Αποκάλεσε τη Χαλκιδική ως διαμάντι της Ευρώπης ενώ επισήμανε την απουσία της συγκεκριμένης περιοχής και γενικότερα της Μακεδονίας από το πρόγραμμα προβολής της τουριστικής καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Στη Χαλκιδική δεν αρμόζει η εσωστρέφεια τόνισε και δεν πρέπει να ζει στη σκιά της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό θέλει πολύ δουλειά. «Πρώτιστα σε επίπεδο υποδομών. Με θέληση, με καλή συνεννόηση, με διάλογο, με συνεργασία, με αποφασιστικότητα, θα τα καταφέρουμε». Να είστε βέβαιοι», πρόσθεσε, «πως την επόμενη ημέρα, η Χαλκιδική δεν θα είναι μόνη της». Σε αυτό το σημείο ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο των περιφερειακών συμβούλων λέγοντας πως « πρέπει να ξέρουν ότι θα σηκώσουν τα μανίκια και θα δουλέψουν σκληρά. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο αυτό, το δρόμο της ευθύνης και του αγώνα, ας πάει σπίτι του». Η αλαζονεία όπως είπε είναι ο εχθρός μας «θα είμαστε καθημερινά στο πλευρό του πολίτη. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή» τόνισε.
Η ομιλία του, υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης και του τουρισμού ώστε να εξελιχθούν τα Νέα Μουδανιά σε «πραγματικό εμπορικό κέντρο». Για να γίνει αυτό όπως επισήμανε ο κ. Γιώργος πρέπει να προωθηθούν συγκεκριμένα έργα τα οποία και απαρίθμησε, με πρώτο τη κατασκευή του οδικού άξονα Μουδανιών – Ποτίδαιας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση της επέκτασης των λιμανιών Νέων Μουδανιών και Καλλικράτειας, στην Υδροδότηση της περιοχής της Νέας Τρίγλιας, στα αποχετευτικά έργα στα Σήμαντρα και στον Άγιο Μάμα καθώς και στην ολοκλήρωση της μελέτης προστασίας ακτών του παραλιακού μετώπου του Δήμου Καλλικράτειας. Κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε πως μαζί με τον κ. Ψωμιάδη θα υλοποιήσουν το όραμα μιας Χαλκιδικής που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.