Στην αλλαγή του τρόπου αγοράς ανταλλακτικών για τα οχήματα και στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων (εξαιτίας της οποίας δεν υπήρχαν καύσιμα και λάδια ενώ καθυστέρησαν και τα ανταλλακτικά) απέδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Καζαντζίδης το πρόβλημα που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο για καθυστερήσεις στη διενέργεια των διαγωνισμών για την προμήθεια των ανταλλακτικών, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σχολίασε πως o Δήμος επιταχύνει όλες τις διαδικασίες ενώ ορισμένοι χαίρονται όταν παρουσιάζεται κάποιο τυχαίο ή μη τυχαίο γεγονός στην πόλη και υποβαθμίζει την εικόνα της.
«Είναι εκείνοι που στηρίζουν την πολιτική του Μνημονίου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», είπε και κατονόμασε την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη για την οποία πρόσθεσε πως ο λαός θα δώσει την απάντησή του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και θα τη στείλει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Οι κ.κ. Παπαγεωργόπουλος και Καζαντζίδης επισήμαναν ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και η καθαριότητα της πόλης αποκαταστάθηκε καθώς έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την πλευρά του Δήμου, ξεκίνησαν να φτάνουν τα ανταλλακτικά ενώ γίνονται και επισκευές βλαβών στο μηχανουργείο του Δήμου και σε εξωτερικά συνεργεία. Στην ερώτηση αν συμμετείχαν στις προσπάθειες καθαρισμού της πόλης και ιδιωτικά απορριμματοφόρα, απάντησαν ότι ο Δήμος δέχεται εθελοντική εργασία και χορηγίες από όλους τους Θεσσαλονικείς.
Με αφορμή ς τις καταγγελίες μερίδας εργαζομένων για την κατάσταση των οχημάτων υπογράμμισαν ότι ο στόλος του Δήμου είναι άριστος.