Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζήτησαν
από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να φύγει
Σε προσαγωγές περισσότερων από 15 ατόμων που πετούσαν αντικείμενα εντός και εκτός του γηπέδου της Τούμπας κατά το χθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αρη, προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από τις προσαγωγές αυτές, οι περισσότερες αναμένεται να καταλήξουν σε συλλήψεις. Μετά την ήττα του «Δικεφάλου», στην Τούμπα στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια με έντονες αποδοκιμασίες κατά των παικτών, οι οποίοι μάλιστα προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις στους οπαδούς.
Αυτός που άκουσε τα πιο πολλά αρνητικά σχόλια -και όχι μόνο- ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο κόσμος του ΠΑΟΚ κουβέντιασε πιο πολύ με τους Γκαρσία, Ίβιτς και Μουσλίμοβιτς, ζητώντας εξηγήσεις για το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια και με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.
«Πείτε μας τι γίνεται. Ποιo είναι το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ;» «Θέλουμε να μας ξεκαθαρίσετε κατά πόσον πιστεύετε ή όχι σε αυτήν την ομάδα. Ο Δερμιτζάκης μπορεί να διορθώσει τα πράγματα ή όχι; Μήπως πρέπει ν' αποχωρήσει; Και εσείς τι κάνετε; Τα... δίνετε όντως όλα μες στο γήπεδο;» ρωτούσαν μεταξύ άλλων οι φίλοι του ΠΑΟΚ με τους παίκτες να προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις ... Όσον αφορά τον Σαλπιγγίδη, περίπου 50 οπαδοί τού ζητούσαν επιτακτικά να φύγει.
Προηγήθηκε έντονος διάλογος των οπαδών με τον πρόεδρο του «Δικεφάλου» Θοδωρή Ζαγοράκη Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε έντονη συζήτηση των αγανακτισμένων οπαδών με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος σε μία στιγμή έντασης τους ρώτησε αν θέλουν να παραιτηθεί, για να πάρει αρνητική απάντηση. Μάλιστα στο τέλος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
Αρχικά οι φίλοι του ΠΑΟΚ ζητούσαν από τον Ζαγοράκη να τους πει γιατί έφυγε ο Βρύζας και γιατί έγινε το καλοκαίρι η αλλαγή προπονητή (αναφέρονταν στον Δερμιτζάκη που πήρε τη θέση του Μπερέτα).
Μεταξύ άλλων, ζήτησαν ακόμα και την απόλυση Δερμιτζάκη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ συνέστησε ψυχραιμία προκειμένου να μην χαθούν όσα έχουν πετύχει μέχρι τώρα. «Αναλαμβάνω την ευθύνη. Είμαστε θολωμένοι. Θέλετε να παραιτηθώ;» τούς ρώτησε για να λάβει αρνητική απάντηση.
Μια άλλη ομάδα ατόμων έμεινε στο γήπεδο μετά το τέλος της αναμέτρησης και πολιόρκησε τα αποδυτήρια των παικτών του «δικεφάλου», ζητώντας τους εξηγήσεις για την ήττα σε απειλητικούς τόνους. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και συμπλοκές.
Τα ΜΑΤ έκαναν αμέσως χρήση δακρυγόνων και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική εντός και εκτός αποδυτηρίων, αλλά και στην αίθουσα Τύπου, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν και μιλούσε για το παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης.