Προβλήματα σε χιλιάδες επενδυτές, των οποίων οι επενδύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, δημιουργεί σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) η Υπουργική Απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία καθορίζονται οι ειδικοί όροι εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εκτός σχεδίου περιοχές.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις της υπουργικής απόφασης θέτουν εν αμφιβόλλω την υλοποίηση περίπου 2.500 επενδύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, μιας και έρχονται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα ισχύουσες διατάξεις. Οι επενδυτές αυτοί, σημειώνει ο ΠΑΣΥΦ, έχουν σχεδιάσει και προχωρήσει σε παραγγελία υλικού με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ βλέπουν ότι πιθανότατα να μην είναι σε θέση να υλοποιήσουν πλέον τις επενδύσεις αυτές.

Για το λόγο αυτό, ο ΠΑΣΥΦ ζητεί από την ΥΠΕΚΑ την τροποποίηση της σχετικής απόφασης ώστε:
1) Να μη συνδέεται το ύψος της εγκατάστασης με την αρτιότητα του γηπέδου.
2) Να ορισθούν οι ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια του γηπέδου σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι σήμερα πολεοδομικές διατάξεις που προβλέπουν 2,5 μέτρα για τα μη άρτια γήπεδα και 5 μέτρα για όλα τα υπόλοιπα χωρίς να γίνεται σύνδεση με το ύψος της εγκατάστασης.