Αύριο, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στις 12.30 το μεσημέρι, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Ασφάλισης και Περίθαλψης, θα παρουσιάσει το Βιβλίο που εξέδωσε για να τιμήσει την μνήμη των 41 Ελλήνων Δημοσιογράφων-Πολεμικών Ανταποκριτών, που παρακολούθησαν, έζησαν και κάλυψαν με εκατοντάδες ανταποκρίσεις τον ελληνοϊταλικό Πόλεμο, του 1940 -41.
Το Βιβλίο «Ήταν κάποτε ένας Πόλεμος», εκδίδεται ως συνεισφορά του ΕΔΟΕΑΠ στην συμπλήρωση 70 χρόνων από την 28η Οκτωβρίου του 1940. Τη δημοσιογραφική επιμέλεια είχε ο κ. Αγαμέμνων Φαράκος.
Την εκδήλωση, θα παρακολουθήσουν Δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της Πολιτείας αλλά και πλήθος προσκεκλημένων. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Πεταλωτής και οι Πρόεδροι των Ενώσεων Συντακτών Αθηνών κ. Π. Σόμπολος και Θεσσαλονίκης κ. Μ. Βοϊτσίδης.
Κείμενα από το βιβλίο, θα διαβάσουν οι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου κα Κατερίνα Μαραγκού και Γρηγόρης Βαλτινός ο οποίος θα παρουσιάσει και την εκδήλωση.