Το χθεσινό φύλλο της «Θεσσαλονίκης» ήταν, κατά πώς φαίνεται, από τα τελευταία βδομαδιάτικα. Τη μεθεπόμενη Δευτέρα 25 του μήνα θα κυκλοφορήσει πάλι, ως «Θεσσαλονίκη», μόνον που αυτήν τη φορά, θα είναι, πλέον, καθημερινή η έκδοσή της.
Το σχέδιο της νυν ιδιοκτησίας, για το οποίο, εξάλλου, είχε προσληφθεί και ο διευθυντής σύνταξης Μ. Αλεξανδρίδης, φαίνεται πως προχωρά και υλοποιείται πολύ σύντομα. Η «Θεσσαλονίκη» ξαναβγαίνει καθημερινή. Σε… πειραματικό στάδιο όμως.
Οι πληροφορίες θέλουν το φύλλο να εκδίδεται καθημερινά για τρεις βδομάδες. Στη συνέχεια, ανάλογα με την κυκλοφορία που θα έχει πετύχει, ή θα παραμείνει καθημερινή, ή θα επανέλθει στην εβδομαδιαία λειτουργία της. Κατά σύμπτωση, η πειραματική αυτή περίοδος συμπίπτει με την προεκλογική…
Να σημειωθεί ότι η αναστολή της καθημερινής έκδοσης είχε αποφασιστεί πριν αρκετά χρόνια, από τον τότε εκδότη, Γ. Σαχπατζίδη και μάλιστα παρά το γεγονός ότι το φύλλο πουλούσε χιλιάδες αντίτυπα περισσότερα από την ιστορική «Μακεδονία». «Όσο πουλάει η ‘Θεσσαλονίκη’ εγώ χάνω», ήταν η άποψη του τότε εκδότη, την οποία εξέφρασε στους δυο διευθυντές σύνταξης των φύλλων, που προσπαθούσαν να διατηρήσουν την καθημερινή έκδοσή τους.
Και το καθημερινό φύλλο, με μέσο όρο κυκλοφορίας 10.000 φύλλα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έκλεισε, με… βελούδινο τρόπο: Αρχικά κυκλοφορούσε μαζί με τη Μακεδονία, σε σακούλα, φιλοξενώντας το τοπικό ρεπορτάζ και τα αθλητικά. Στη συνέχεια –και με τις κατάλληλες αλλαγές προσώπων- πέρασε σε βδομαδιάτικη έκδοση.
Φαίνεται πως ωρίμασε ο καιρός να επανέλθει σε ημερήσια έκδοση –κάτι που μελετάται εδώ και τρία χρόνια από τη νυν εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας- για να αποκτήσει η πόλη την τέταρτη ημερήσια εφημερίδα της (συν δύο free press).