Για σήμερα Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:
* Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλλες η διήμερη Σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Η προστασία της βιοποικιλότητας, η περιφερειακή πολιτική της ΕΕ μετά το 2013, η εξαίρεση από το καθεστώς θεώρησης διαβατηρίων της ΕΕ για τους πολίτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Αλβανίας, καθώς και η αναστολή των θαλάσσιων γεωτρήσεων σε μεγάλο βάθος στην ΕΕ, είναι μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που θα εξετάσουν οι ευρωβουλευτές.

* Αναχωρεί σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αύριο ο κ. Παπακωσταντίνου θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με επενδυτές και την Παρασκευή 8/10 θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ . Το Σάββατο ο Ελληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Timothy Geithner, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Κίνας, Zhu Guangyao. Την Κυριακή ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominic Strauss-Kahn.

* Περιοδεία στη Λαμία πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στις 10 π.μ. θα επισκεφθεί το Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών, στις 10:30 π.μ. τα έργα πράκαμψης Στυλίδας (ΠΑΘΕ, στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με τον νομάρχη Φθιώτιδας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Αθ. Χειμάρα (Νομαρχία Φθιώτιδος), στις 11:30 π.μ. με τον δήμαρχο Λαμίας, Γ. Κοτρωνιά, στις 6 μ.μ. με παραγωγικούς φορείς του Νομού Φθιώτιδας, στις 7 μ.μ. με το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.

* Eπίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 9 Οκτωβρίου η αρμόδια επίτροπος θαλασσίων υποθέσεων και αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη. Η Ελληνίδα επίτροπος θα έχει επίσημες συναντήσεις με τους υπουργούς Γεωργίας και Αλιείας καθώς και Μεταφορών, ενώ την Πέμπτη το πρωί είναι προγραμματισμένο ένα πρόγευμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην κατοικία του. Την Παρασκευή η κ. Δαμανάκη θα δώσει διάλεξη με θέμα τη θαλάσσια πολιτική της ΕΕ, στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ θα έχει γεύμα εργασίας με τις πρυτανικές αρχές και συναντήσεις με κοινωνικούς εταίρους και μη κυβερνητικές οργανώσεις για θέματα αλιείας και ναυτιλίας. Την Παρασκευή το απόγευμα η κ. Δαμανάκη θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

* Επισκέψεις και επαφές με τις διοικήσεις και το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών της Τρίπολης θα έχουν σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης. Στις 10 π.μ. θα επισκεφθούν τη ΔΕΥΑΤ, στις 11 π.μ. το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στη 1 μ.μ. τη Νομαρχία Αρκαδίας, στη 1.30 π.μ. το Δημαρχείο της Τρίπολης και στις 2 μ.μ. τη Βιομηχανική Περιοχή της πόλης. Στις 6:30 μ.μ. οι δύο άνδρες θα παραστούν στην ολομέλεια της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Αρκαδίας στα γραφεία της Επιτροπής, παρουσία του υπεύθυνου στον Τομέα Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του κόμματος, Χρήστου Ζώη.

* Αναστέλλεται σήμερα και για τρεις ημέρες η λειτουργία της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο της Συνέλευσης της Ιεράς Σύνοδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα), ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, θα παρουσιάσει την εισήγησή του με θέμα: "Τα αίτια της σύγχρονης ποικιλόμορφης κρίσης". Θα ακολουθήσει συζήτηση.

* Στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή, συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία.

* Στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας του του κόμματος προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία των Οικολόγων-Πρασίνων (Πλατεία ελευθερίας 13, Πλατεία Κουμουνδούρου) συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, ενόψει της λειτουργίας της Εθνικής Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία.

* Στις 11 π.μ., τα γραφεία της ΕΔΟΘ θα επισκεφθεί ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

* Στις 11 π.μ. στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κοινή συνέντευξη Τύπου από την κοσμητόρισσα της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγήτρια Δήμητρα Κογκίδου, τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.), καθηγητή Γιώργο Γρόλλιο και τον πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.), καθηγητή Σωφρόνη Χατζησαββίδη, με αφορμή τις αποφάσεις των δύο Τμημάτων της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ για αναστολή των μαθημάτων κατά το τριήμερο 6, 7, 8 Οκτωβρίου 2010.

* Στις 11:30 π.μ. στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" 2010, δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Αμυνας, διάρκειας ενός πρώτου λεπτού, σε όλη την επικράτεια. Η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής (Μεσογείων 119), συνέντευξή Τύπου της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη, για τις πράσινες γειτονιές και τις εθελοντικές συμφωνίες, παρουσία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και του ΚΑΠΕ.

* Στις 2 μ.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34), όπου θα ενημερωθεί για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαύγεια».

* Στις 3 μ.μ. συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα, με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων της περιοχής Λαδάδικων Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο "Κιούπια" στην πλατεία Μοριχόβου 3-5.

* Στις 7 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, Πλατεία Κάνιγγος) ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην πολιτική συγκέντρωση του κόμματος για τους επαγγελματοβιοτέχνες με θέμα: "Η καπιταλιστική κρίση και η όξυνση των λαϊκών προβλημάτων. Οι θέσεις του ΚΚΕ και οι εκλογές για την περιφέρεια και τους δήμους". Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

* Στις 7 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα, στην Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος ( Ιωαννίνων 54 -56), όπου και θα παρουσιάσει τις βασικές θέσεις του συνδυασμού "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη" στα μέλη και τους φίλους της Κυπριακής Εστίας.

* Στις 7.30 μ.μ., διάλεξη, με θέμα «New Evidence for the Beginning of the Minoan Period on Crete», θα δώσει ο Καθηγητής Philip Betancourt, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19.30, στο Μουσείο Εκμαγείων, στο Νέο Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στα Γιαννιτσά και ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

* Στις 8 μ.μ. ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης θα εγκαινιάσει στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας ΟΣΕΠ, τις εκθέσεις με τίτλο: «Το ξεχασμένο παρελθόν της Ευρώπης - Η κοιλάδα του Δούναβη 5000 - 3500 π.Χ.» και «Οι σχέσεις της Ελλάδας με τα Βαλκάνια στη Νεολιθική Εποχή» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

* Στις 9 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα παρακολουθήσει τη μουσική παράσταση με τους Μανώλη Μητσιά και Γιάννη Βακαρέλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 45ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ. στον χώρο «Γιαγκούλας» (οδός Κονταξοπούλου, Ωραιόκαστρο) συνάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή-Ισότιμες Κοινωνίες», Νικόλαου Μπάτου με τα μέλη των αγροτικών, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών συλλόγων. Στη συνάντηση θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και θα κατατεθούν προτάσεις γύρω από τα προβλήματα και τις ανάγκες που αφορούν στις περιοχές της Μυγδονίας και της Καλλιθέας.