Αποφασισμένος να πετύχει με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης. Τόνισε ότι θα γίνει πιο σκληρός απέναντι στην ομάδα και θα ποντάρει μόνο σε όσους παίκτες μπορούν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ, καθώς διαπίστωσε ότι υπάρχουν άλλοι παίκτες, με υψηλά συμβόλαια μάλιστα, οι οποίοι τού δείχνουν ότι δεν μπορεί να τους υπολογίζει.
Ακόμη επισήμανε ότι "τα κάστρα πέφτουν από μέσα", παίρνοντας σαφή θέση υπέρ του Θόδωρου Ζαγοράκη, σε σχέση με την επίθεση που δέχεται από μερίδα οπαδών.
"Η ήττα είναι ήττα, ειδικά όταν χάνει ο ΠΑΟΚ από τον Άρη. Πιστεύω, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ θα ανακάμψει. Τα κάστρα, όμως, δεν πέφτουν απ΄ έξω, αλλά από μέσα. Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει κι όσοι θέλουν το κακό του ΠΑΟΚ χαίρονται με όσα γίνονται. Δεν ζω από το ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ γίνεται πόλεμος από μέσα. Γίνεται πόλεμος στον πρόεδρο, στον οποίο ο ΠΑΟΚ οφείλει αυτό που είναι σήμερα. Δεν μπορεί αυτός να θέλει το κακό της ομάδας. Εν μέρει, κάποιοι που θέλουν το κακό του ΠΑΟΚ, είτε είναι ανταγωνιστές, είτε είναι μέσα από τον ΠΑΟΚ, με αυτά που γίνονται τελευταία, το πετυχαίνουν".
Για το αν θα πρέπει να φύγει από την ομάδα, απάντησε: "Να φύγει ο προπονητής είναι εύκολο. Θα έφευγα αν το ήθελα εγώ, που δεν το θέλω, γιατί ήρθα να πολεμήσω, ή αν το ήθελε η διοίκηση. Αν μου πει η διοίκηση να φύγω, θα φύγω, γιατί δεν κάθομαι σε συμβόλαια. Συμβόλαιό μου είναι η τιμή μου. Θα ήταν λάθος για τον ΠΑΟΚ να αλλάξει προπονητή. Ειδικά ο ΠΑΟΚ, που έδωσε το καλό παράδειγμα με τον Σάντος. Κι εγώ ήμουν πέντε χρόνια σε μένα και ξέρω πόσο καλό είναι μια ομάδα να κρατά προπονητή πολύ καιρό. Οι αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό".
Για το θέμα της πειθαρχίας στα αποδυτήρια, έδωσε μια... επαναστατική άποψη: "Έχετε μπει σε αποδυτήρια; Οι ομάδες είναι μωσαϊκό. Έχουν όλους τους χαρακτήρες κι εγώ το θέλω αυτό. Όλους τους θέλω, όμως, με όριο. Πράγματι έγιναν κάποια περιστατικά, αλλά κανείς δεν ήρθε να μου πει κάτι. Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή και οι παίκτες το ξέρουν αυτό. Τους έχω πει ότι τους κοιτάζω στα μάτια. Μια ομάδα δεν είναι μοναστήρι, υπάρχουν και προβλήματα. Όταν δεν υπάρχουν τα προκαλώ, για να ξυπνάμε λίγο"!
Για τον Δερμιτζάκη, στόχος του ΠΑΟΚ είναι το κύπελλο και τα πλέι οφ: "Για το Πρωτάθλημα, που είπε ο πρόεδρος ότι πάμε για τίτλο, και εγώ το πίστευα. Πλέον είναι δύσκολο, γιατί χάθηκαν βαθμοί. Ο στόχος, όμως, είναι πορεία πρωταθλητισμού και να μπούμε στα πλέι οφ με καλύτερη βαθμολογία. Φυσικά, στόχος μας είναι το Κύπελλο. Εμένα με ενδιαφέρουν όλοι οι στόχοι της ομάδας. Εμένα με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά ο ΠΑΟΚ", τόνισε.
"Όταν μια ομάδα πάει καλά, όλα είναι καλά. Όταν δεν πάει καλά, τότε αναδεικνύονται τα προβλήματα. Η ομάδα έκανε ελλιπή προετοιμασία. Το ρόστερ δεν δομήθηκε σωστά. Πέντε στόπερ έχω, όλους με συμβόλαια μεγάλα. Όλοι θέλουν να παίζουν. Ξέρετε τι είναι με 350.000 ευρώ να είσαι εκτός αποστολής; να τον έχει πει κάποιος ότι θα παίζει; Εγώ καλούμαι να τραβήξω το κουπί τώρα! Η ομάδα επιβαρύνεται και οικονομικά επειδή μένουν αυτοί οι παίκτες ακόμη και εκτός αποστολής. Δεν το έκανα εγώ αυτό. Ούτε είπα σε κανέναν ότι θα παίζει σίγουρα. Όταν εγώ φτιάξω ομάδα, ξέρω τι να κάνω. Για τον Αθανασιάδη που γράφεται συχνά στον Τύπο, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στην επίθεση. Το σύστημα είναι τέτοιο, που αν βάλω έναν επιθετικό, θα αδικήσω κάποιον που θα μείνει εκτός. Το ξέρω ότι τον αδικώ, αλλά δεν φταίω εγώ", πρόσθεσε.
Επειδή ανέφερε πως κάποιοι από τους παίκτες με μεγάλα συμβόλαια δεν του δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω τους, ρωτήθηκε αν θα εισηγηθεί λύσεις συμβολαίων. Κι απάντησε: "Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Όποιος δεν προσπαθεί, δεν υπολογίζεται. Δεν διανοείται, πάντως, να μην προσπαθούν. Στον ΠΑΟΚ παίζουν".