Για τεράστια πολιτική αθλιότητα του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο κ. Βουλγαράκης, σημειώνοντας πως η παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο είναι και παράνομη και ανήθικη, «αφού είναι σε όλους γνωστό, ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή ή σχέση με την όλη υπόθεση».

«Δεν έχουν καταλάβει φαίνεται στο ΠΑΣΟΚ, ότι την απόφασή τους αυτή - δηλαδή την παραπομπή ενός πρώην υπουργού χωρίς στοιχεία, για πολιτικούς και μόνον λόγους - οι σημερινοί υπουργοί θα την βρουν πολλές φορές μπροστά τους στο άμεσο μέλλον», σημειώνει και κατηγορεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι «δημιουργούν με τη συμπεριφορά τους, ένα άθλιο θεσμικό προηγούμενο».

«Δηλώνω προς πάσα κατεύθυνση, ότι εάν η Βουλή προσυπογράψει αυτή την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα δεχθώ καμία παραγραφή. Είναι προφανές ότι τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που ζήτησαν την παραπομπή μου, προσβάλλουν τη Δημοκρατία, παραβιάζουν βάναυσα το Σύνταγμα και τους Νόμους και διαπράττουν το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας για το οποίο και θα λογοδοτήσουν στις αρμόδιες Ελληνικές αλλά και Ευρωπαϊκές αρχές», επισημαίνει καταλήγοντας.