Αρμοδιότητες από τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου αφαίρεσε η κυβέρνηση και τις παφέδωσε στην Εγνατία Οδό Α.Ε. Αυτό τονίζουν σε ερώτησή τους, στη Βουλή, οι βουλευτές της Ν.Δ., Ευριπίδης Στυλιανίδης και Σάββας Αναστασιάδης.
Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά την αφαίρεση αρμοδιοτήτων αναφορικά με την μελέτη και κατασκευή έργων υποδομής.
«Είναι απαράδεκτο 2 μήνες πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση να τορπιλίζει ευθέως το νέο θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη σε 5 Περιφέρειες της χώρας. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών υποβαθμίζει το θεσμό του αιρετού Περιφερειάρχη, υπονομεύει την περιφερειακή ανάπτυξη και προδηλώνει την ηττοπάθεια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που σπεύδει πανικόβλητο να αφαιρέσει πόρους και αρμοδιότητες προεκλογικά, διότι φοβάται το αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ.Στυλιανίδης.
«Πανικό, αδυναμία και φόβο δείχνει η απόφαση της Κυβέρνησης να αφαιρέσει δύο μήνες πριν από τις περιφερειακές εκλογές σημαντικές αρμοδιότητες από τους αιρετούς Περιφερειάρχες, μεταξύ των οποίων και τις Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Κυβέρνηση πριν ακόμη γίνουν οι πρώτες εκλογές για την Περιφέρεια αυτοαναιρείται κατά την προσφιλή τακτική της», τόνισε ο κ.Αναστασιάδης.
Στο θέμα αναφέρθηκε την Τρίτη στην ομιλία τους στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης καταγγέλλοντας την κυβερνητική απόφαση και συνδέοντάς την με προσπάθεια να αφαιρέσει αρμοδιότητες από Περιφέρειες που φοβάται πως θα χάσει στις προσεχείς εκλογές.