Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών. Το κύκλωμα έφερνε νεαρές έγκυες Βουλγάρες στη χώρα μας για να γεννήσουν και στη συνέχεια έδιναν τα βρέφη για υιοθεσία σε άτεκνες οικογένειες Ελλήνων. Εγκέφαλοι του κυκλώματος ήταν ένα ανδρόγυνο από την περιοχή της πόλης Σλίβεν, στην ανατολική Βουλγαρία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλγάρικου υπουργείου Εσωτερικών, η οικογένεια από τη μικρή πόλη Νόβα Ζαγορά της Βουλγαρίας εντόπιζε έγκυες νεαρές στην περιφέρεια του Σλίβεν και τις μετέφερε στην Ελλάδα για να γεννήσουν τα μωρά τους εκεί, με σκοπό να δοθούν στη συνέχεια τα βρέφη για υιοθεσία σε άτεκνες οικογένειες. Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται για την παράνομη διακίνηση στη χώρα μας έξι εγκύων γυναικών.
Το κύκλωμα αποσπούσε 5.000 ευρώ για κάθε παράνομη υιοθεσία, εκ των οποίων ποσό 250 ευρώ δινόταν στις νεαρές μητέρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης της βουλγαρικής αστυνομίας συνελήφθη το ανδρόγυνο και μια συνεργός τους, ενώ αναζητούνται, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, δύο άλλα μέλη του κυκλώματος, που δρούσαν στην Ελλάδα.

Πηγή kenripress.gr