Ερώτηση για τις εξελίξεις στην εφημερίδα «Απογευματινή» κατέθεσε σήμερα, στη Βουλή, για την υπουργό Εργασίας Λούκα Καστέλη και τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης καταγγέλλει ότι για περισσότερο από τρεις μήνες η εργοδοσία δεν καταβάλλει δεδουλευμένα στους εργαζομένους, ενώ την περασμένη Δευτέρα ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά ότι η εφημερίδα υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Για τους λόγους αυτούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς:
«1. Ποια μέτρα θα λάβουν για τη στήριξη των εργαζομένων, για να μην βάλει "λουκέτο" η εφημερίδα και να συνεχίσει την κυκλοφορία της υπηρετώντας, από τη δική της σκοπιά την ενημέρωση, όπως το έκανε 58 χρόνια τώρα;
2. Ο εκδότης κλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για την καταβολή των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών;
3. Έχει γίνει έλεγχος στην επιχείρηση από ορκωτούς ελεγκτές και ποιο ήταν το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού;
4. Η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που έχει αναχθεί σε μέγιστο αντεργατικό όπλο δεκάδων επιχειρήσεων και παγώνει τις διεκδικήσεις των απλήρωτων αποδοχών των εργαζομένων, καθώς πιστωτές μιας επιχείρησης θεωρούνται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ενώ οι επιχειρηματίες οχυρώνονται πίσω από το αντεργατικό κατασκεύασμα του άρθρου 99 για να μην καταβάλλουν μισθούς; »