"Θεωρώ ότι είναι μία πράξη που θα βοθήσει να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή". Αυτό είπε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη διακαναλική, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει με τη δημοσιοποίηση φορολογικών στοιχείων, από τη Μαρία Χούκλη. Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Λιάτσου είπε πως, η υπόθεση μνημόνιο τελειώνει το
2013 "αλλά, να μην έχουμε πισωγύρισμα".
Σε δεύτερη ερώτηση του ίδιου δημοσιογράφου, για το κόψιμο των επιδομάτων και των έξτρα των αστυνομικών, ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως "τώρα είναι ώρα όλοι να δείξουμε μια προσήλωση στο καθήκον μας". Υποστήριξε ότι "ο δημόσιος υπάλληλος κατανοεί ότι όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσουμε παθογένειες, τόσο πιο γρήγορα το δικό του εισόδημα θα αποκατασταθεί". Είπε, για άλλη μία φορά "να βάλουμε μια τάξη επιτέλους, σε αυτό το δημόσιο".
Παραδέχτηκε ότι "θα μπορούσαμε να είχαμε κόψει σπατάλες, αντί για μισθούς και συντάξεις, αρκεί να είχαμε το χρόνο, αρκεί να μας είχε ακούσει προηγούμενη κυβέρνηση, αρκεί να μη φθάναμε στο χείλος του γκρεμού, μπροστά στη χρεωκοπία". Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε αργά την κυβέρνηση και χαρακτήρισε "πολύ σκληρή απόφαση" το κόψιμο των μισθών και συντάξεων.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "τεράστιες σπατάλες" στις ΔΕΚΟ κι απέφυγε να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα στην επιστροφή στην προ μνημονίου κατάσταση.
Όταν ο κ. Σρόιτερ επεσήμανε πως "κανένας μεγάλος φοροφυγάς δεν μπήκε φυλακή", αλλά αντίθετα "κάνατε περαίωση μαμούθ και καθαρίζουν όλοι", ο Γ. Παπανδρέου είπε "από ΄δω και πέρα πρέπει να βάλουμε κανόνες που να τηρούνται απαρέγκλιτα"! Μίλησε για μια, ως τώρα, μη υγιή σχέση φορολογούμενου - πολιτείας, για 30 δισ. που δεν έχουν εισπραχθεί κι είπε πως "από ΄δω και πέρα, όποιος δε συμμορφωθεί, θα έχει επιπτώσεις". Κι έθεσε προϋπόθεση "και η Δικαιοσύνη να αλλάξει στάση και η Δικαιοσύνη να μη δίνει μια εντύπωση έλλειψης του Δικαίου".
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως έχουν κατασχεθεί σπίτια φοροφυγάδων στο Κολωνάκι κι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της ονόματα ανθρώπων που χρησιμοποιούν οφ σορ εταιρίες.
Για το "βοήθημα παρηγοριάς", όπως το χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος το βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο, μάλιστα, χαρακτήρισε "προεκλογικό", ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως δεν το ανακοίνωσε τώρα αλλά από τη ΔΕΘ, όταν είπε πως "πρώτο μας μέλημα είναι εκείνοι που σηκώνουν το βάρος αδίκως". Πρόσθεσε πως η εκάστοτε πολιτική ηγεσία έχει ευθύνη για το πελατειακό σύστημα. "Εμπαιδώθηκε, ξάπλωσε σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες", είπε και θύμισε πως, όταν πρωτοβγήκε βουλευτής, με άλλους νέους συναδέλφους του, είχαν οργανωθεί "να τελειώνει αυτό".
Διαφημίζοντας, 13 μέρες πριν τις εκλογές, το κυβερνητικό έργο, είπε πως, πλέον, οι διορισμοί στο δημόσιο γίνονται με διαφάνεια.
Ο κ. Παπανδρέου έκλεισε λέγοντας πως "είμαι αποφασισμένος να αλλάξω τη χώρα". Πρόσθεσε πως "πληρώνουμε αμαρτίες του παρελθόντος". Και τόνισε πως "πρέπει οι θυσίες να πιάσουν τόπο".