Στις 73.000 ευρώ ανέρχονται τα κέρδη 46χρονου απατεώνα, ο οποίος υπόσχονταν σε επιχειρηματίες ότι θα πετύχει τη χρηματοδότηση της επιχείρησής τους, έπαιρνε προκαταβολές για "έξοδα", ώστε να τοποθετήσει τα χρήματα σε υποτιθέμενα επιδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. και εξαφανιζόταν! Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης το οποίο εξέδωσε ανακριτής και εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και πλαστογραφία.
Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία δύο επιχειρηματιών, ηλικίας 52 και 28 ετών (πατέρας-γιος). Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 46χρονος... δάγκωνε επιχειρηματίες από το 2008, πότε εμφανιζόμενος ως συνεργάτης ανύπαρκτης Ελβετικής Τράπεζας, πότε ως ιδιοκτήτης χρηματοοικονομικής εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πότε ως... οικονομικός σύμβουλος, εξειδικευμένο σε επιδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε!
Ο δράστης έπειθε τα θύματά τους να του δώσουν χρήματα, ώστε να τους εξασφαλίσει την επιθυμούμενη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και, εναντίον του ασκήθηκε δίωξη. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή, από όπου ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής του δράσης.