Ακόμη κι ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρατεύεται στη μάχη των εκλογών. Θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, να στηρίξει τις προσπάθειες των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ (του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του υποψήφιου περιφερειάρχη Μάρκου Μπόλαρη). Φαίνεται πως τα μηνύματα που φθάνουν στα ανώτατα κλιμάκια δεν είναι και τόσο ευχάριστα κι αποφασίστηκε εκτός των κορυφαίων στελεχών (κι ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, θα σκαρφαλώσει, για τον ίδιο λόγο, στη Θεσσαλονίκη) να βάλει ένα χεράκι και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κινήματος.
Την είδηση της επίσκεψης Παπανδρέου δημοσιοποίησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Χρήστος Παπαστεργίου. Ο δε Γιάννης Ραγκούσης θα μιλήσει σε εκδήλωση τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου (19:30, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς).
Κατά τα άλλα στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν την προεκλογική τακτική ταύτισης του Κώστα Γκιουλέκα με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Επίσης ο κ.Παπαστεργίου άσκησε κριτική σε Γκιουλέκα και Ψωμιάδη λέγοντας πως “κρύβονται” και δεν απαντούν ο μεν πρώτος για τη σημερινή διοίκηση του δήμου, ο δε δεύτερος για όσα τον καταγγέλλουν για τη διαχείριση στη νομαρχία.