Για σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Σήμερα θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του ελληνικού δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 900 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 15 Απριλίου 2011. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

* Σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τίτλο «πιστοποίηση των μηχανοδηγών και άλλες διατάξεις» με το οποίο συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010.

* Τη χώρα μας επισκέπτεται έως τις 15 Οκτωβρίου τριμελής αντιπροσωπεία της Ρωσίας με επικεφαλής τον γενικό στρατιωτικό εισαγγελέα και αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγο Σεργκέι Φριντίσκυ, για συνομιλίες σε θέματα στρατιωτικής δικαιοσύνης. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους θα ενημερωθούν για την ελληνική στρατιωτική δικαιοσύνη και θα συναντηθούν με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με παρουσία μελών του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσικής Ομοσπονδίας έτους 2010.

* Ενημερωτικό σεμινάριο έως τις 15 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσομοίωσης Εθνικής Αμυνας (ΚΕΠΕΑ), για έξι στρατιωτικά στελέχη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), κατόπιν αίτησής τους και εκτός διμερούς Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2010.

* Στα Τίρανα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγελος Βενιζέλος προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας Χωρών Νοτιoανατολικής Ευρώπης.

* Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να εκπροσωπήσει το κόμμα στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης με θέμα : «Ηρωες : Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα», στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Ιδρυμα στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης. Μετά τις ΗΠΑ ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στο Πεκίνο για να συμμετάσχει στην 3η Διάσκεψη της Παγκόσμιας Ενωσης Ολυμπιακών Πόλεων (World Union of Olympic Cities), προσκεκλημένος των Δημάρχων Πεκίνου, Guo Jinlong και Λωζάνης, Daniel Brelaz, με την ιδιότητα του ιδρυτή της Παγκόσμιας Ενωσης Ολυμπιακών Πόλεων και του δια βίου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

* Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17) συνάντηση του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Μιχάλη Τιμοσίδη με τον υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά και τον βουλευτή Καρδίτσας, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

* Στις 10 π.μ. ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα εγκαινιάσει το νέο διδακτήριο του 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας (Αδαμαντίου Κοραή 4, Ν. Ευκαρπία, κοντά στο τέρμα του λεωφορείου 38).

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστή Παπαϊωάννου και Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, αντιστοίχως.

* Στις 11.30 π.μ., ο Γιάννης Μπουτάρης θα επισκεφθεί τον αερολιμενάρχη Αχιλλέα Τοπούζη για να ενημερωθεί για τα θέματα του αεροδρομίου “Μακεδονία”.

* Στις 11:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του κόμματος, επί του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού του 2011.

* Στις 11 π.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης θα επιθεωρήσει τον κάθετο άξονα Βέροιας - Νάουσας -Σκύδρας, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού Νάουσας. Στις 11:15 π.μ. θα επισκεφτεί το Δημαρχείο Ανθεμίων. Στις 11:30 π.μ. θ επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Α.Σ. Νάουσας (ΑΣΕΠΟΠ). Από τις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί διαδοχικά Οινοποιείο της Νάουσας, τη Σχολή του Αριστοτέλη, το Νοσοκομείο και τη Βιβλιοθήκη Ευξείνου Λέσχης Νάουσας. Στις 2 μ.μ. θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς στο Δημαρχείο Νάουσας. Στις 2:30 μ.μ. θα βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Ττύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής και θα παρουσιάσει τα ονόματα που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του νομού Ημαθίας. Στις 7:30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Λιτόχωρο.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Βουλής της Αρμενίας, Hovik Abrahamyan.

* Στις 12 το μεσημέρι εγκαινιάζεται το νέο κτίριο του αεροσταθμού και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου της Νέας Αγιάλου στον Βόλο, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) – Λόντου 8, Αθήνα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου με θέμα: Απαλλαγή βενζινοπωλών και καταναλωτών από τον ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης», λόγω συνέχισης του διαλόγου με το υπουργείο Οικονομικών.

* Στη 1 μ.μ. σύσκεψη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αρμοδίου εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου της Διεύθυνσης Εμπορίου, Δημήτρη Ευθυμιάδη, με τους φορείς διανομής πετρελαίου θέρμανσης, και θέμα τον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης.

* Στη 1:30 μ.μ. στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα συμμετάσχει μαζί με τον πρόεδρο του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Γαλλίας, Gilles Boeuf, σε συζήτηση με θέμα «Βιοποικιλότητα και Μεσόγειος».

* Στις 2 μ.μ. στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Πανεπιστημίου και Αμερικής 5), συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη.

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) του κόμματος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για τον σιδηροδρομικό τομέα».

* Στις 6 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, Hovik Abrahamyan.

* Στις 6:15 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στην Παλαιοκώμη.

* Στις 6.30 μ.μ., εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», του Γιάννη Μπουτάρη, στην Τσιμισκή 18.

* Στις 7 μ.μ. και στις 7:30 μ.μ. ο κ. Ψωμιάδης θα επισκεφθεί την Πρώτη Σερρών και το Ροδοβίλδος αντιστοίχως και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην αίθουσα του κινηματογράφου.