Για σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Ecofin Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

* Χαιρετισμό στην ολομέλεια του κοινοβουλίου της Λιθουανίας θα απευθύνει σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου (βουλευτής Β' Αθήνας). Στη συνέχεια ο κ. Ευθυμίου, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του προέδρου της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Boris Gryzlov, θα μεταβεί στη Μόσχα. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, ο κ. Ευθυμίου θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Mironov.

* Στην έκδοση εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων, ποσού 900 εκατομμυρίων ευρώ, λήξης 21 Ιανουαρίου 2011 προχωρά σήμερα το ελληνικό δημόσιο. Η έκδοση θα γίνει με δημοπρασία στην οποία συμμετέχουν οι Βασικοί Διαπραγματευτές των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010.

* Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χίος λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

* Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Το πρωΐ θα συναντηθεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Π. Βογιατζή, στο εκλογικό του κέντρο και με τον υποψήφιο δήμαρχο Χίου, Ι. Χαλλιορή, στο εκλογικό του κέντρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο και το Επιμελητήριο Χίου και θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, ενώ το βράδυ θα μιλήσει στο Ομήρειο Κέντρο.

* Περιοδεία στη Λαμία πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:15 π.μ θα επισκεφθεί το ΙΚΑ Λαμίας και από τις 10:30 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. το Νοσοκομείο Λαμίας.

* Σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Σοχού κατά του Καλλικράτη.

* Από σήμερα διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της "Ημέρας της Αστυνομίας" και του προστάτη του σώματος, μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου (20 Οκτωβρίου). Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό επίπεδα στις εγκαταστάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

* Συνεδριάζει εκτάκτως το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να εκτιμήσει τις προθέσεις του κλάδου και να εισηγηθεί την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

* Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επίσκεψη του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Ευάγγελο Βενιζέλο.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη στη νομάρχη Ηρακλείου, Βαγγελιώ Σχοιναράκη-Ηλιάκη μαθητών της Ε' και ΣΤ' Τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

* Στις 11:30 μ.μ. στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Δομοκού 5) κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη και του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, με θέμα την παραχώρηση 12 απινιδωτών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς το υπουργείο Υγείας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τους προέδρους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστο Πολυζωγόπουλου, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ , Γιάννη Παναγόπουλο, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρη Ασημακόπουλο, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ , Δημήτρη Δασκαλόπουλο, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , Βασίλη Κορκίδη και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκο Αγγελόπουλο. Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, θα παρουσιαστούν οι βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας και δράσεις για τη διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ - Τσιμισκή 29, τα αποτελέσματα της νέας έρευνας οικονομικής συγκυρίας του νομού Θεσσαλονίκης, "Βαρόμετρο ΕΒΕΘ" - της δεύτερης για το 2010 - από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Μπακατσέλο. Η έρευνα διεξάγεται δύο φορές το χρόνο, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο των μηνών Μαρτίου και Σεπτεμβρίου, μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τέσσερις τομείς της οικονομίας (βιομηχανία-μεταποίηση, υπηρεσίες, λιανικό εμπόριο και κατασκευές), αλλά και καταναλωτών.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του ΛΑΟΣ (Καλλιρρόης 52), συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Ο διάλογος για την κεντροδεξιά» θα παραχωρήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης.

* Στις 12:30 μ.μ. στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Οικονομίδου) ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε συγκέντρωση των οργανώσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ του κόμματος και της ΚΝΕ

* Στις 12:30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο εκδήλωση του ΕΔΟΕΑΠ «Ηταν κάποτε ένας Πόλεμος» όπου θα τιμηθούν οι 41 Ελληνες δημοσιογράφοι πολεμικοί ανταποκριτές στο ελληνο-αλβανικό μέτωπο.

* Στις 2 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκας Κατσέλη και του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη, μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλίκα Κικίλια για τις κατευθύνσεις πολιτικής και τα προγράμματα που προωθούνται για την άμεση στήριξη της εργασίας.

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος για το νομοσχέδιο: «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων».

* Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος για το νομοσχέδιο «Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, και Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, εποπτεία και βελτίωση του θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, Κύρωση Σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ και άλλες διατάξεις».

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» στη Θεσσαλονίκη, ομιλία του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη σε συγκέντρωση εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.